Tweede klasse C (zaterdag)- Valken ’68 lijkt dit seizoen zijn beste vorm bewaard te hebben voor het eind van de competitie. De Valkenburgers wonnen zaterdag opnieuw en blijven door dit resultaat koploper van de derde periode. De rood-gelen lieten aan de hand van uitblinker Marc Langeveld bij vlagen sprankelend voetbal zien en waren in de tweede helft duidelijk een maatje te groot voor HVC ’10 (5-2).

Valken ’68, met de 16-jarige Pepijn van Duijvenvoorde opnieuw in de basis, kwam na ruim 20 minuten spelen op voorsprong.Dit doelpunt kwam overigens met  horten en stoten tot stand. Nadat Langeveld de lat raakte, tikte Selmo Kurbegovic de bal uit de rebound op de paal en was het uiteindelijk Peter de Best die van dichtbij binnenschoot (1-0).

Dit doelpunt had overigens geen positieve uitwerking op het spel van de thuisploeg. De Valkenburgse opbouw werd steeds slordiger en de bezoekers roken hun kans. Nadat Dave Kram namens de bezoekers eerst nog de buitenkant van de paal raakte, was het na een half uur spelen wel raak. HVC’10-spits Robin van de Bos mocht na een foutje in de Valkenburgse defensie vrij opstomen naar het doel van Erwin van der Nagel en zorgde met een droog schot voor de gelijkmaker (1-1). Vlak voor rust zette Langeveld met twee fraaie kapbewegingen de Hoekse verdediging te kijk en bracht Jari de Vries in stelling, die oog in oog met HVC’10-keeper Vincent Madern ruim overschoot.

De tweede helft gaf een herboren thuisploeg te zien. Kurbegovic zocht op de rand van het zestienmeter gebied  de combinatie met Langeveld, die met een panna-assist zijn ploeggenoot vrij voor Madern zette (2-1). Een paar minuten later al stond de 3-1 op het scorebord. Deze keer was het Kurbegovic die Matthijs de Mooij op maat bediende. Nadat Langeveld de kans op 4-1 had gemist, kwam niet veel later de definitieve beslissing alsnog. De na de rust sterk spelende Kurbegovic zocht vanaf de rechterflank Robbert van Delft, die de volledig vrijstaande Jaco van der Bent  vond. Na een fraaie actie op de achterlijn van Badr Ben Mohammed verkleinde Jorno Reurink de achterstand tot 4-2, waarna Niels Hogewoning, na een voorzet van Van der Bent, de marge van drie doelpunten weer herstelde. Dat het Hoekse aluminium vlak voor tijd de 6-2 van De Mooij nog voorkwam, mocht het Valkenburgse vertier niet drukken.

‘Als spelers winnen, dan voelen ze minder pijntjes dan wanneer ze verliezen’.    

Marc Langeveld na afloop:,, We wilden vandaag vooral winnen om ons definitief veilig te spelen. Nu dat is gelukt kunnen we verder kijken. We staan bovenaan in de 3e periode en we zijn als team groeiende. Jammer dat we door slordigheidjes van ons toch nog twee goals tegen krijgen, maar we kunnen hier verder mee. De trainer heeft op dit moment voldoende fitte spelers tot zijn beschikking en dat is dit seizoen wel anders geweest. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de resultaten. Als spelers winnen, dan voelen ze minder pijntjes dan wanneer ze verliezen. Zo zitten voetballers nu eenmaal in elkaar. Vraag het maar aan onze fysio, die heeft het nu een stuk rustiger dan voor de winterstop’’, besluit de middenvelder met een brede grijns. Komende zaterdag gaat Valken ’68 op zoek naar een nieuwe zege, dan gaan de mannen van Arie van Duijn op bezoek bij hekkensluiter TAVV.

Valken ’68 – HVC ’10 5-2 (1-1). 23 De Best 1-0, 30. R. van de Bos 1-1, 48. Kurbegovic 2-1, 51. De Mooij 3-1, 76. Van der Bent 4-1, 81. Reurink 4-2, 84. Hogewoning 5-2. Scheidsrechter:  I. Gieles. Toeschouwers: 200.

Opstelling Valken ’68: Van der Nagel, De Vries, Zandbergen, Van Duijvenvoorde, De Best (80. Redel), De Lange (66. Hogewoning), Kurbegovic, Langeveld, De Mooij, Van der Bent, Schaap (56. Van Delft).

Beluister hier ook nog een interview van William Hufkens van mediapartner RTV Katwijk

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij