Tweede klasse C (zaterdag)- Wie op een bloedeloos gelijkspelletje had gerekend, kwam bedrogen uit. Niet dat iemand daarom maalde, het seizoenslot op ’t Duyfrak was meer dan onderhoudend. Valken’68 wist dat het aan een punt genoeg gehad voor de periodetitel, maar toog enthousiast ten aanval. SVC’08 speelde zich vorige zaterdag veilig door winst op SC Monster en zocht vrijuit de aanval met snelle dieptepasses wanneer de thuisclub al te enthousiast alleen maar vooruit wilde denken.

De aanvalsdrift werd beloond met de openingsgoal van Timo Schaap na zeventien minuten. De linksbuiten was al een kwartier lang plaaggeest voor rechtsachter Youssef Massaoudi en bood Marc Langeveld eerder een goede kans op de 1-0. Nu profiteerde Schaap van weifelend optreden van doelman Vos en een verdediger, die Schaap het foutje zagen afstraffen.

De Scheveningers draaiden de geruststellende voorsprong echter in een mum van tijd om naar een achterstand voor de gastheren. Eerst kapte de behendige Thomas Hughes Jari de Vries uit om Van der Nagel met zijn inzet kansloos te laten, twee minuten later ging de bal op de stip nadat Van der Nagel, in zijn laatste thuiswedstrijd, de aanvaller torpedeerde ten koste van geel. Clay Hoekstra schoot van elf meter raak.

Even was de thuisploeg van slag, maar nog voor de pauze sloeg de formatie van Arie van Duijn terug. Eerst was basisdebutant Jeroen Oskam fraai de afronder van een voorzet van Jaco van der Bent, op slag van rust kon Langeveld ervandoor na een goede balverovering op het middenveld door Matthijs de Mooij, vooraf nog gehuldigd voor zijn honderdste optreden in Valken 1. Langeveld liet met een lob Joey Vos graaien en zorgde zo voor de 3-2 voorsprong bij de thee.

Het advies van Arie van Duijn om niet alleen naar voren te blijven rennen, stelde SVC in staat om greep op het duel te krijgen. Toen de 39-jarige invaller David Castillo met zijn kopsterkte voor extra onrust zorgde en de bal tegen een hand van de tegenstander kopte, kregen de gasten een verdiende kans op de gelijkmaker. Fabian Toet benutte de tweede strafschop voor de fusieclub. Met de 3-3 leek Valken’68 een bang slotkwartier tegemoet te gaan, maar dat bleef beperkt tot vijf minuten. Van der Bent werd aan zijn shirt getrokken en ook hier ging de bal op de stip. Invaller Selmo Kurbegovic stelde de periodetitel veilig, al zat Joey Vos er nog wel aan.

Daarmee was het verzet gebroken, al toonde SVC’08 nog steeds de sportieve wil niet met lege handen Rijksweg 44 te willen terugrijden. Van der Bent stuitte nog op de doelman, maar 5-3 was misschien geflatteerd geweest. Van der Nagel mocht kort voor tijd met een publiekswissel na 273 wedstrijden afscheid nemen van het thuispubliek en werd vervangen door Max Lobel.

Valken’68 wint de derde periode met 7 zeges en 2 remises en start de nacompetitie komende zaterdag in Naaldwijk tegen de zaterdagtak van Westlandia, dat als 12e eindigde in de 1e Klasse B. Het is een soort kwartfinale die in één duel wordt beslist. De winnaar gaat naar de halve finale op 8 juni.

Valken’68 – SVC’08 4-3 (3-2). 17. Schaap 1-0, 22. Hughes 1-1, 27. Hoekstra (pen.) 1-2, 35. Oskam 2-2, 45. Langeveld 3-2, 74. Toet (pen.) 3-3, 80. Selmo Kurbegovic 4-3 (pen.)

Valken’68: Erwin van der Nagel (88. Max Lobel), Jari de Vries, Pepijn van Duijvenvoorde, Arjan Haasnoot, Rody Redel, Chris de Lange (86. Peter de Best), Matthijs de Mooij, Jaco van der Bent, Jeroen Oskam (67. Selmo Kurbegovic), Marc Langeveld, Timo Schaap.

Ton de Vries

Beluister hier nog twee interviews van Ton de Vries, namens mediapartner RTV Katwijk

Foto’s: Saam de Mooij