Tweede klasse C (zaterdag)- De start van dit nieuwe seizoen lijkt voor de Valkenburgers op die van vorig seizoen. Toen waren de verwachtingen, net zoals dit seizoen, hoog, maar was de start belabberd. Nu met een nieuwe trainer en veel nieuwe gezichten is ook deze start weer teleurstellend. In de uitwedstrijd tegen HVC’10 werd het een 1-0 nederlaag.

Die stand werd pas laat in de tweede helft bereikt, toen de bezoekers nog maar 10 man in het veld hadden stonden, na tweemaal geel voor Marc Langeveld. Tot dan was het van beide kanten geen beste partij. De ‘dader’ zelf aan het woord: ,,We begonnen best aardig. Vooral het eerste kwartier domineerden we de wedstrijd. We kregen enkele kleine kansjes, maar daarna zakte het weg omdat we in de eindfase erg slordig werden. De tweede helft begonnen we ook weer goed, maar dat leverde niets op. Daarna werden we steeds slordiger, we konden elkaar niet meer vinden en kregen het erg lastig tegen de Hoekers. Dat hebben we al jaren. Die ploeg ligt ons niet.”

Vervolgend: ,,In de 65e minuut liep ik mijn tweede gele kaart op. Ik was even de bal kwijt en probeerde dat te herstellen maar raakte daarbij mijn tegenstander. Maar hij mij ook. Ik heb nu een groot ei op mijn scheenbeen. Na dit incident waren we kansloos en scoorden ze al snel dat doelpunt en waren we gezien.”

Langevelds humeur was na de wedstrijd dan ook niet helemaal om over naar huis te schrijven. ,,We hadden een goede voorbereiding en iedereen leek er klaar voor. Maar helaas. Het heeft dus niets te maken met de nieuwe trainer of de veranderde groep spelers. Dat loopt allemaal prima, want we hebben een goed collectief. Ik heb er zwaar de pé in. Mijn tweede gele kaart was een domme actie, waardoor ik volgende week aan de kant sta. Hoe het komt dat we weer zo’n slechte start hebben weet ik niet, maar het is wel weer een feit.” Wat ook een feit is dat er volgende week thuis nieuwe kansen liggen tegen Berkel. Dan moeten de mannen van Alan Campfens laten zien dat het deze week slechts een vergissing was.

De trainer zelf nog aan het woord: ,,Vooral in balbezit was het in de eerste helft niet goed bij ons. Daar deden we te weinig mee. Beide ploegen creëerden niet al teveel en een gelijkspel hing in de lucht. De eerste die zou scoren, zou aan de haal gaan met de zege. Helaas zijn zij dat geworden. Dat was niet nodig, maar daar koop je weinig voor. Ik vond de eerste kaart van Langeveld zwaar gestraft. Bij de tweede nam hij teveel risico, maar dat weet hij zelf ook wel. De nederlaag is zuur, maar op een aantal voetbalfacetten kunnen we zeker voortborduren.”

Basisopstelling Valken’68: Van der Does, Yarim, Van der Gugten, Van Duijvenvoorde, De Best, M.de Mooij, Van der Bent, Redel, Guijt, Langeveld, Arikan.

Foto’s: Saam de Mooij