HomeValken '68Interviews Valken’68Wind de bepalende factor in gelijkspel Valken’68

Wind de bepalende factor in gelijkspel Valken’68

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Valken’68 ontving zaterdagmiddag directe concurrent Sportclub Monster. Na de overwinning op Berkel van vorige week, hadden de Valkenburgers een kleine afstand van de degradatiestreep genomen. Zodoende begon de thuisploeg zaterdagmiddag als nummer tien aan de wedstrijd, maar was het gat met nummer vier HVC’10 slechts drie punten. Een winstpartij voor de ploeg van Arie van Duijn zou dus van grote waarde zijn. In een wedstrijd die geteisterd werd door de harde wind was goed voetbal nagenoeg onmogelijk. Valken’68 kwam tegen Sportclub Monster niet verder dan een puntendeling: 1-1.

Dat het een wedstrijd met weinig doelpunten zou worden, zat er vanaf het begin al in. Beide ploegen hadden veel moeite met het stormachtige weer. Kansen ontstonden slechts op kolderieke manieren, zonder dat er echt uitgespeelde aanvallen aan te pas kwamen. Valken’68 had ervoor gekozen om de eerste helft met wind tegen te spelen. Dit was van tevoren al besproken binnen de spelersgroep, erkent middenvelder Rody Redel: ,,Voor de eerste helft hadden we bewust gekozen voor tegenwind, zodat we de eerste helft slechts hoefden te overleven. Dat lukte wel, we hadden zelfs nog een aantal kansen gecreëerd. Sven Boonstoppel kwam ook nog alleen op de keeper af, maar die ging er ook niet in. Achterin was het lastiger, omdat het moeilijk was de bal van onze helft af te krijgen met de tegenwind. Als onze keeper Erwin (van der Nagel, JW) de bal uittrapte, kreeg hij hem bijna weer terug in zijn handen. Al met al overleefden we de eerste helft wel.”

Sportclub Monster kreeg in de eerste helft nog wel een penalty. Een bal die door de wind werd meegenomen, zorgde voor een grote kans in het zestienmetergebied. Arjan Haasnoot stopte de aanvaller af, maar deed dit niet op een reglementaire manier volgens de scheidsrechter. De daaropvolgende strafschop werd, nadat de bal een aantal keer van de stip rolde, hoog over geschoten door Mike Peereboom. Derhalve gingen de ploegen met 0-0 de rust in.

,,In de tweede helft hadden we wind mee,” vervolgt Redel (foto hierboven), ,,dus probeerden we meer kansen te creëren. Dat wilden we doen met voetbal, niet met lange ballen. Toch jammer dat we dan eerst achter komen door een knullig moment in de verdediging.”

Na een onderschepte steekpass wilde verdediger Chris de Lange de zijkant opzoeken, maar zijn pass werd onderschept. Stan van den Bos kon hierdoor de 0-1 aantekenen. ,,Daarna gingen we één op één spelen achterin, met een extra aanvaller erbij. Daardoor viel uiteindelijk de 1-1 door een afstandsschot van Niels Hogewoning.”

Door het gelijke spel is het gat tussen Valken’68 en SC Monster nog steeds vijf punten. Monster staat nu twaalfde, wat net als de dertiende plek straks nacompetitie betekent. Redel: ,,Met een punt schieten we eigenlijk niet heel veel op. Volgende week moeten we tegen Soccer Boys, die staan één plek boven ons. Een hele belangrijke wedstrijd dus. We moeten daar drie punten pakken om weer aansluiting te vinden bij de middenmoot. Alles staat dicht bij elkaar. Als we een goede reeks neerzetten, draaien we bovenin mee, maar als we een slechte reeks neerzetten, staan we weer in de drek onderin. In deze competitie is echt alles mogelijk. Zeker als de wind ook een woordje gaat meespreken.”

Valken’68 – Sportclub Monster 1-1 (0-1) 66. Van den Bos 0-1, 80. Hogewoning 1-1. Scheidsrechter: Van der Veld Toeschouwers: 100.

Valken’68: Van der Nagel, De Vries (79. Yarim), Zandbergen, De Lange, Haasnoot, De Mooij, Redel, Van der Bent, Boonstoppel (79. Oskam), Van Delft, Schaap (46. Hogewoning).

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij