HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Koploper Voorschoten ’97 laat dure punten liggen

Koploper Voorschoten ’97 laat dure punten liggen

-

Tweede klasse C ( zaterdag )- Op een zonovergoten Sportpark Polanen schotelden de beide ploegen de talrijke toeschouwers een rommelig begin voor met veel inzet en daaruit voortvloeiend veel overtredingen. De koploper werd in het eerste kwartier maar één keer gevaarlijk door Alex Illiopoulos, die een fraai aangesneden corner van Ronnie Verplancke via een stuit net over kopte. Rond de twintigste minuut kregen de bezoekers een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Benjamin Beumer miste, na een overigens knappe steekbal van Nicky Guijt, alleen voor de keeper. Het vlagsignaal van de clubgrensrechter werd terecht genegeerd door de veelvuldig voordeel gevende arbiter,  die zeker niet kinderachtig floot. Het was tekenend dat de thuisclub pas na een half uur voor het eerst gevaarlijk werd, na een afgeketste vrije trap schoot Marc Voois over. De geel-groenen zetten voor rust nog even aan, wat resulteerde in een goede kans voor Guijt die tegen de keeper opschoot.

Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste, al had het met 3 A-junioren spelende SC Monster inmiddels iets meer aanvallende intenties. De ploeg van de volgend seizoen vertrekkende trainer André Lourens nam het initiatief weer over en de slimme Peer van Paasen schoot na een zelf opgezette vloeiende combinatie tegen de doelman op. In de 58e minuut kwam Voorschoten ’97 verdiend op voorsprong na een “Messiaanse” vrije trap van Verplancke : 0-1. De Voorschotenaren dachten waarschijnlijk de buit al binnen te hebben, want vanaf de aftrap werd er laks ingegrepen en luttele tellen later lag de bal op de stip.

,,Volgens mij was er niets aan de hand en struikelde de tegenstander over zijn eigen voeten”,  aldus keeper Justin van Look. Mike Peereboom schoot onberispelijk in (1-1). Invaller Oualid Maatoug kwam wel een paar keer dreigend door, maar de goede voortzetting ontbrak. Bijna iedere vrij trap van de lijstaanvoerder leverde gevaar op door de fraaie traptechniek van Verplancke. Bij een van deze spelhervattingen kreeg Martijn Hoogenboom de kans op een hernieuwde voorsprong, maar hij schoot de bal van drie meter afstand recht op de keeper. Er was aan het einde van de wedstrijd geen sprake van een echt slotoffensief van de koploper. De beste kans was in blessuretijd nog voor Monster-aanvaller Jordi van Maanen, die alleen voor Van Look een slap rollertje fabriceerde en zo de puntendeling tot een feit maakte.

Van Look na afloop: ,,Ik wist dat links zijn chocoladebeen was en had er alle vertrouwen in dat die bal voor mij was. Wij hebben een goed voetballende ploeg die moeite had om op deze knollentuin tot goed voetbal te komen, al hadden we zeker recht op de overwinning. Door de overwinning van DSO hebben we belangrijke punten laten liggen”, aldus de Voorschoten ’97-keeper.

Monster-Voorschoten ’97 1-1 (0-0). 58. Verplancke 0-1, 59. Peereboom 1-1. Scheidsrechter: Duivestein. Toeschouwers: 175.

Basisopstelling Sportclub Monster: Broch, Franken, Stam, Den Brabander, Kooren, Peereboom, Voois, Warners, Van Maanen, Bruers, Van den Bos.

Voorschoten ’97: Van Look, Simonis, Hogenboom, Koek, Apaydin, De Jong, Illiopoulos (75. Baggerman), Guyt (65. Maatoug), Van Paasen, Verplancke, Beumer.