dinsdag, april 16, 2024
HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Voorschoten ’97(za) blijft bovenaan dankzij beauty Baggerman

Voorschoten ’97(za) blijft bovenaan dankzij beauty Baggerman

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De topper Voorschoten ’97 – DSO in de tweede klasse C moest zaterdag onder weersomstandigheden worden gespeeld, die de voetballende kwaliteiten van beide ploegen niet tot zijn recht lieten komen. De straffe, harde wind was een belangrijke factor in de tweestrijd tussen de Voorschotense koploper en de Zoetermeerse runner-up, die uiteindelijk in een gelijkspel eindigde. Nadat de bezoekers voor rust op voorsprong kwamen, was het Voorschoten ’97 –verdediger Ian Baggerman die ruim een kwartier voor tijd met een wereldgoal de eindstand op 1-1 bepaalde. Door dit resultaat  blijven de Adegeest-bewoners koploper, op 2 punten gevolgd door DSO.

Beide ploegen streden de eerste twintig minuten meer tegen de weerselementen dan tegen elkaar en zo viel er derhalve in de openingsfase niet veel te genieten op de goed gevulde  Voorschotense tribune. De eerste goede kans was voor de thuisploeg. Na een goede 1-2 combinatie tussen Peer van Paasen en Alex Iliopoulos, zag eerstgenoemde zijn doelpoging worden gekeerd door DSO-doelman Jesper Hogedoorn. Niet veel later was het wel raak, maar dan aan de andere kant. Balverlies van Ronnie Verplancke leidde een Zoetermeerse aanval in, die door Kevin Cameron beheerst werd afgerond (0-1). Dankzij deze voorsprong kon DSO zich verder laten inzakken en liet de thuisploeg het spel maken. Vlak voor rust was Iliopoulos dichtbij de gelijkmaker, maar Hogedoorn reageerde bekwaam op zijn gekraakte inzet.

In de 2e helft bleef het speelbeeld onveranderd. De thuisploeg ging verder op jacht naar de gelijkmaker, terwijl DSO loerde op de tegenaanval en gokte op de slimheid van spelmaker Jeffrey Flohr en  de snelheid van Cameron en Bradley Semil. Voorschoten ’97 voerde de druk verder op en werd steeds dreigender voor het doel van Hogedoorn. Nicky Guijt zag eerst nog zijn schot, na een goede actie van Van Paasen, via een Zoetermeers been over de achterlijn verdwijnen, maar niet veel later viel de meer dan verdiende gelijkmaker dan toch. Ian Baggerman krulde op fenomenale wijze de bal van ruim 20 meter richting het Zoetermeerse doel en zag de bal in de kruising ploffen (1-1).

Voorschoten ’97 rook de winst en de punten leken in Voorschoten te blijven, maar een fraai afstandsschot in de 90e minuut van Van Paasen eindigde op de kruising boven de kansloze Hogedoorn. In blessuretijd zette DSO-speler Jay Weber het wedstrijdbeeld bijna volledig op zijn kop, maar Voorschoten ’97- keeper Justin van Look voorkwam met een goede redding een Zoetermeerse zege. In de hectische slotminuten eindigden de bezoekers met 9 man ( DSO- verdedigers Roel Stoffels en Stefan Stam moesten beiden met 2x geel het veld verlaten) maar de resterende speeltijd was voor Voorschoten ’97 te kort om hier nog voordeel uit te halen.

,, Het zou mooi zijn om met een kampioenschap afscheid te nemen’’

Ian Baggerman zorgde met zijn fraaie goal dat Voorschoten ’97 in ieder geval een punt overhield aan de confrontatie met een directe concurrent voor het kampioenschap. Baggerman is bezig aan zijn eerste seizoen op Adegeest, maar gaat aan het eind van dit seizoen de Voorschotenaren alweer verlaten. Zijn goede spel van dit seizoen bleef ook voor de buitenwacht niet onopgemerkt en derde divisionist HBS was er als de kippen bij om de centrale verdediger in te lijven. Baggerman na afloop:,, Ja, ik vertrek alweer na 1 seizoen bij Voorschoten’97. Je zou dan bijna denken dat ik een clubhopper ben, maar dat valt best mee hoor. Hiervoor heb ik 19 jaar voor Forum Sport gevoetbald. Ik heb het in Voorschoten prima naar mijn zijn, maar toen HBS zich meldde wist ik al snel dat ik deze kans wilde pakken. Ik ben ambitieus en wil graag hogerop. Maar voordat het zover is, wil ik eerst dit seizoen goed beëindigen. Het zou mooi zijn om met een kampioenschap afscheid te nemen van de club.”

Vervolgend: ,, Ja, die bal zat er lekker in. Op het moment dat ik schoot wist ik al dat het een doelpunt zou worden. Ik kan  trouwens goed leven met het punt van vandaag. Tuurlijk, winst was nog mooier geweest, maar we houden nu DSO op 2 punten afstand en zijn zelfs een puntje uitgelopen op UVS’’, aldus de 24-jarige Voorburger tot besluit.

Voorschoten ’97 (za) – DSO 1-1 (0-1)

27. 0-1 Cameron, 71. 1-1 Baggerman. Scheidsrechter: Kraak. Toeschouwers: 300

Opstelling  Voorschoten ’97: Van Look, Hoogenboom (89. Manuputty), De Jong, Koek, Apaydin,liopoulos, Guijt, Van Paasen, Verplancke, Beumer, Baggerman.

Opstelling  DSO:  Hogedoorn, Ebing, Stoffels, Stam, Weber, Flohr(72. Hagi), Cameron,  Lamboo, Semil, Ligeon, Van den Berg.

Foto’s: met dank een Eric de Wit, Haaglandenvoetbal.nl