donderdag, maart 28, 2024
HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Voorschoten'97 moet koppositie delen na gelijkspel

Voorschoten’97 moet koppositie delen na gelijkspel

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De titelstrijd in de tweede klasse C lijkt met de week meer een loterij te worden. Met nog vier wedstrijden voor de boeg moet Voorschoten’97, na het puntverlies tegen het Bleiswijkse Soccer Boys (1-1), het wel winnende DSO naast zich dulden. UVS verzuimde te profiteren van de misstap van de ploeg van André Lourens en volgt beide koplopers op slechts een punt.

Dat de titel pas op de laatste wedstrijddag beslist wordt is niet ondenkbaar. Voorschoten’97 kon tegen en bij Soccer Boys zijn status als koploper pas in het laatste half uur van de wedstrijd waarmaken. Vooral in de eerste helft acteerde de ploeg ver onder de maat en was het vooral aanmodderen voor de groengelen. Wellicht hadden Peer van Paasen en vooral Alex Iliopoulos in de openingsfase de wedstrijd een ander wending kunnen geven.

Van Paasen kreeg na een steekpass van aanvoerder Ronnie Verplancke de bal niet langs de Soccer Boys doelman, terwijl zijn Griekse collega de 0-1 had moeten maken na een open kans (hij mikte slordig langs de verkeerde kant van de paal). De coach van de Voorschotenaren kijkt al niet meer op van de gemiste kansen van zijn ploeg. ,,Vorige week tegen Valken’68 was het al niet anders en nu hadden we weer kansen om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen.”

Het waren wel de enige hoogtepunten in de eerste helft van de bezoekers. Bij Voorschoten’97 vond men het slechte veld een reden voor deze matige wedstrijd. Het was eerlijk gezegd een zwak excuus want de ploeg speelde in de eerste rondgang zonder enige bezieling. De thuisclub, die nog in de race is voor de derde periodetitel, toonde zich  evenmin van zijn goede kant voor rust.

Voorschoten, zonder de geblesseerde Bastiaan Beumer en Oualid Matoug uitkomend, scoorde direct na rust de 0-1. Iliopoulos verschalkte met een schuiver in de korte hoek doelman Marc Termeulen. De voorsprong had voor groengeel een bevrijdend effect moeten hebben, maar niets was minder waar. Enkele minuten later stond het alweer gelijk. Al dan niet in buitenspelpositie en slecht verdedigend optreden leverde de 1-1 op. Het was het sein voor de gasten voor een offensief wat een groot deel van de tweede helft aan bleef.

Het leverde twee handen vol hoekschoppen op, maar niet de gewenste voorsprong.
De gastheren kregen door het va-banque spelen van de koploper via de counter wat mogelijkheden maar misten vernuft om het de Voorschotense verdediging echt moeilijk te maken. De soms warrige beslissingen van de arbiter pasten in het beeld van de wedstrijd. Gezien het overwicht van Voorschoten in het tweede gedeelte zou een overwinning niet onverdiend zijn geweest. Lourens, nogal teleurgesteld, vond het veld de oorzaak van het slechte spel van zijn ploeg, maar stak de hand ook in eigen boezem. ,,We hadden het zelf beter moeten doen. Alex (Iliopoulos, red.) had voor rust gewoon de 0-1 moeten maken. Maar gelukkig is de schade beperkt gebleven voor wat betreft de titelkansen.”

Invaller Tim de Koning, die de winnende goal op zijn schoen had, had er na afloop ook flink de smoor in. ,,Ik had die bal van Kevin (Koek, red.) op mijn pantoffel moeten nemen, het was een heerlijke bal. De tweede helft lieten we zien dat we echt wilde winnen, in de eerste helft ontbrak het daaraan. Ik voel me ondanks mijn wisselbeurten nog steeds onderdeel van het eerste elftal.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van Look; Simonis, Hogenboom, Baggerman, Koek, Apaydin, De Jong, Van Paasen, Verplancke, Guyt, Iliopoulos.