Tweede klasse C (zaterdag)- Voorschoten’97 heeft de eerste nederlaag van 2019 te pakken. Na een gedecideerde zege op RCL en een wat gelukkige driepunter tegen UVS werd de eerste uitwedstrijd van dit jaar verloren. SVC’08 won met 2-1. Door dit resultaat blijft Voorschoten’97 nog wel aan de leiding, maar de achtervolgers liepen drie punten in. DSO, UVS en Te Werve kwamen namelijk wel tot winst op deze speeldag.

Voorschoten’97 opende nog sterk en leek de lakens te gaan uitdelen. Op een dieptebal anticipeerde Alex ‘Gyros’ Iliopoulos uitstekend en de aanvaller passeerde doelman Joey Vos voor de 0-1. Nog voordat er een halfuur gespeeld was, stond de 1-1 echter al op het scorebord. Na voorbereidend werk van Fabian Toet mikte Stephan de Ruiter op de paal, maar in de rebound kreeg Clay Hoekstra het wel voor elkaar om Justin van Look af te troeven. Diezelfde Hoekstra was ook verantwoordelijk voor de derde treffer van de middag, waarbij opnieuw Toet de aangever was. Voorschoten’97 dacht nog op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd geannuleerd omdat er sprake zou zijn geweest van buitenspel. Na de rust waren de bezoekers de ploeg met veel balbezit, maar heel veel kansen bleven uit. De schade kon niet meer worden gerepareerd en zo verspeelde Voorschoten’97 het buffertje grotendeels.

Trainer André Lourens na afloop: ,,Wanneer we hadden blijven spelen zoals in de eerste pakweg twintig minuten was de kans op succes groter geweest. We hadden duidelijk de overhand in die fase, maar vergaten na de 0-1 door te drukken. Vervolgens is de ploeg mee gegaan in hun fysieke strijd en dan trek je uiteindelijk aan het kortste eind. SVC’08 is een vechtmachine en dat ligt ons niet goed. Dat was in de eerste onderlinge wedstrijd niet anders. Het is jammer dat we daar geen lering uit hebben getrokken. Ik denk ook dat we twee goals hebben weggegeven en daar hebben zij dankbaar van geprofiteerd.”

De naar Honselersdijk vertrekkende oefenmeester had de bui al enigszins zien hangen. ,,Over de training eerder in de week was ik al niet erg tevreden. De ploeg was niet bezig met het hogere doel en dan doe je jezelf tekort. Dat is dus een gemiste kans want we waren juist zo goed onderweg. Dit had echt niet gehoeven. Prikken we de tweede binnen dan zit je hier op rozen. Bij de eerste de beste gelegenheid maakten zij vervolgens de 1-1 en dat was de ommekeer in deze wedstrijd.”

Lourens koos dit keer voor Oualid Maatoug in plaats van Jordy Manuputty en de afwezige Hamza Apaydin werd vervangen door Matthijs de Jong. ,,Met Maatoug koos ik voor snelheid op de flanken en de ruimtes werden doorgaans ook goed benut door Peer van Paasen en Ronnie Verplancke. De eindpass was echter vaak niet goed en daar hadden we meer uit moeten halen. Na de rust hebben we gewisseld, maar ook daardoor kwam er geen ommekeer. Eens te meer is bewezen dat wij het beter doen tegen voetballende ploegen. Dit was een graadmeter tegen een ploeg met een andere spelopvatting en zo hebben we kunnen zien dat we kennelijk nog niet goed genoeg zijn. Met enkel kwaliteit kom je er niet in deze klasse. Dat neemt niet weg dat we nog steeds koploper zijn en we moeten weer opstaan. Nu spelen we eerst thuis tegen Berkel en dan gaan we naar SC Monster. Dat zijn weer twee ploegen die vooral op kracht spelen en andermaal dus mooie uitdagingen voor ons om ons te wapenen. Op basis van deze wedstrijd moeten we naar onszelf kijken en daar beter van worden.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van Look, Simonis, Koek, Hogenboom, De Jong, Van Paasen, Verplancke, Guijt, Iliopoulos, Beumer, Maatoug.

Foto’s: met dank aan Haaglandenvoetbal.nl/Ron Heinen