dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagTweede klasseVoorschoten'97 (za) nagenoeg compleet, vier spelers keren terug op het “oude”nest

Voorschoten’97 (za) nagenoeg compleet, vier spelers keren terug op het “oude”nest

-

De nieuwe staf van de zaterdagselectie 2019/2020, hoofdtrainer Theo Ducaneaux, assistent trainers John van Veen, Marcel de Hoogt, Jaap Jansen en teammanager Rob van de Wijngaard, heeft in nauwe samenwerking met de VTC de afgelopen weken uitstekend werk verricht. Naast de spelers van de huidige selectie die reeds hun ja-woord hebben gegeven, hebben vier spelers besloten om terug te keren op het “oude” nest, te weten Bas Beijersbergen, Sunny Dihlal, Jim van de Krogt en Melle Rekvelt. Daarnaast hebben nog drie jonge talentvolle spelers uit de naaste omgeving, Ramon Aronius, Koen Hopstaken en Wilco Mackaay, besloten om te proberen een gooi te doen naar een basisplaats in zaterdag 1.

Bas Beijersbergen en Jim van de Krogt vertrokken bij Voorschoten’97 als 1e elftalspeler met de uitdaging om op hoofdklasse-niveau te gaan spelen. Helaas is het hen niet gelukt om een constante vaste waarde daarvoor te zijn. Binnenkort zullen wij op de Voorschoten’97-site aan de hand van een gesprek uit de doeken doen wat hun ervaringen zijn en wat hun verdere ambities bij Voorschoten’97 zijn. Bas en Jim kunnen op meerdere posities (middenveld, aanval) spelen.

Melle Rekvelt is een product van onze eigen jeugdopleiding en heeft zijn voetbaluitdagingen gezocht bij ADO Den Haag, Quick Boys en het Amerikaanse college-soccer. Melle is aanvallend op alle posities inzetbaar. Sunny Dihlal heeft eveneens een Voorschoten’97 verleden en speelt nu al een paar jaar op zondag in het 1e elftal bij eersteklasser VELO. Aangezien VELO stopt met voetbal op zondag wil Sunny graag terugkeren naar Voorschoten’97 alwaar hij altijd met heel veel plezier heeft gevoetbald. Sunny is op meerdere plaatsen in de verdediging inzetbaar.

Ramon Aronius is 1e jaars senior en heeft als linksback al meerdere malen ervaring opgedaan in het 1e elftal van Alphense Boys. Zijn jeugdopleiding heeft Ramon aldaar genoten in de hoogste jeugdteams. Via Voorschoten’97 wil Ramon zich verder ontwikkelen om later op een (nog) hoger niveau te kunnen spelen, het liefst met Voorschoten’97. Koen Hopstaken is een product van vv Noordwijk en behoort al enkele jaren tot de selectie; tot een definitieve doorbraak is het echter niet gekomen. Koen is linksbenig en kan op alle posities aan de linkerflank uit de voeten. Wilco Mackaay is nu keeper van vv Huizen en speelt afwisselend in het1e en 2e elftal. Door zijn verhuizing naar Voorschoten e.o heeft Wilco de keuze gemaakt om bij Voorschoten’97 te gaan spelen. Wilco wil graag de concurrentie aangaan met de keepers die het nieuwe seizoen deel uitmaken van de zaterdag-selectie.

Uit de eigen jeugdopleiding komen Marvey Zijl (verdediger), Bilal Khadouri (aanvaller) en Robin Koek (verdediger) over naar de zaterdagselectie. De talenten Matthijs Westra (verdediger), Lars Abentroth (middenvelder) en Mark van de Voorst (verdediger) sluiten in de voorbereiding van het nieuwe seizoen 2019/2020 aan bij de selectietrainingen hoewel zij nog een jaar JO19 mogen spelen. Deze talenten krijgen de kans om zich in het 1e zaterdag-elftal te spelen. Dit betekent wederom een succes voor de jeugdopleiding van Voorschoten’97 en haar trainers. Het belangrijkste doel van onze regionaal gecertificeerde jeugdopleiding is om de zaterdag- en zondagselecties zoveel mogelijk te bemensen met zelf opgeleide spelers.

Hiermee is het “totaalplaatje” van de nieuwe zaterdagselectie zo goed als afgerond. Voor de volledigheid hieronder het overzicht met de spelers die inmiddels hun ja-woord reeds hadden gegeven.

Selectie: Stefan van der Niet, Hamza Apaydin, Kevin Koek, Martijn Hoogenboom, Jasper Moll, Sergio Vreede, Sem Simonis, Ronnie Verplancke,, Peer van Paasen, Thom de Koning, Alex Iliopoulos, Tim Koning, Benjamin Beumer, Oualid Matoug, Bart Vonk, Nick Guyt, Shemiel Constancia, Lesley van Hemert, Alex Meijer, Djiri Michel, Kas Vaneman, Jeffrey Abspoel, Thom Verstraeten, Dylan Victorie, Robin Diets, Jesper Kloeke, Marcel Quax.

TC Voorschoten’97

Must Read