dinsdag, maart 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseAanvallend versterkt TAVV na rust voorbij Lugdunum (3-0)

Aanvallend versterkt TAVV na rust voorbij Lugdunum (3-0)

-

Derde klasse A (zaterdag)- In een druilerig Ter Aar troffen zaterdagmiddag TAVV en Lugdunum elkaar. Na een doelpuntloze eerste helft nam de thuisploeg na rust afstand van de Leidse Kikkers en won uiteindelijk verdiend met 3-0.

De blauw-witten schoten als een bliksemschicht uit de startblokken en kregen al na 30 seconden spelen een goede kans op de openingstreffer. Na een voorzet van Donny van der Neut mocht Yassine El Mariami aanleggen vanaf de rand zestien, maar de behendige vleugelspits mikte net naast het doel van Lugdunum-keeper Delano van Wanrooij. Aan de andere kant had Koos de Haas een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn doelpoging strandde op de vuisten van TAVV-doelman Edwin Pieterse. Een andere Pieterse, Jeffrey (overgekomen van Nieuwkoop), kogelde vlak voor rust een vrije trap van 25 meter afstand op het aluminium boven Van Wanrooij, waardoor de teams gingen rusten met een brilstand.

Na rust een wat sterker TAVV en het openingsdoelpunt voor de gastheren was dan ook zeker niet onverdiend te noemen. Na een goede actie van El Mariami knikte Dorus Bodekke (ook ex-Nieuwkoop) van dichtbij binnen (1-0). Vlak na deze goal moest Adam Atif na een slaande beweging met een rode kaart het veld verlaten en stonden de Leidenaren voor de opdracht om met tien man op zoek te gaan naar een resultaat. In ondertal kregen de Leidenaren via Soufiane Boukhidous zowaar een goede kans op de gelijkmaker, maar Edwin Pieterse kon fraai redding brengen.

Lugdunum-trainer Roberto Escudero besloot hierna tot een alles-of-niets offensief maar door de ontstane ruimte waren de kansen vooral voor TAVV. Uit één van de tegenaanvallen van de thuisploeg was het El Mariami die de voorsprong verdubbelde (2-0). Lugdunum leek de spanning met een aansluitingstreffer weer terug te brengen, maar scheidsrechter Michael Lindhout annuleerde de goal van Tom Dijkhuizen wegens vermeend buitenspel. In de slotminuut mocht de net ingevallen Youri Looyestijn, terug na langdurig blessureleed, zijn rentree vieren met een benutte strafschop en bepaalde de eindstand op 3-0.

Door dit resultaat voegt TAVV zich bij de top van het klassement in de derde klasse. De degradant uit de tweede klasse toonde aan vooral in offensief opzicht stukken sterker te zijn dan vorig seizoen. Met de komst van Boddeke en Jeffrey Pieterse heeft de ploeg van trainer Frank van der Kleij duidelijk aan aanvalskracht gewonnen, terwijl aanvallers Donny van de Neut (vorig seizoen ook langdurig geblesseerd) en Youri Looyestijn ook op de weg terug lijken te zijn. Tel daarbij op dat TAVV over een goede keeper en solide defensie beschikt en het moge duidelijk zijn de blauw-witten dit seizoen in staat moeten kunnen zijn om te gaan meespelen om de bovenste plaatsen in deze klasse.

TAVV-verdediger Kevin van Wijk na afloop: ,,In de eerste helft lukte het ons nog niet om onze spitsen goed te bereiken, maar in de tweede helft ging dat stukken beter. Nadat Lugdunum met 10 man kwam te staan, kregen we het juist wat lastiger omdat zij de lange bal op hun grote, sterke spits (Soufiane Boukhidous, SN) gingen hanteren. Gelukkig hebben we het achterin gesloten kunnen houden en na de 2-0 was de wedstrijd wel beslist’’, aldus de routinier.

Voor Lugdunummer Martijn van Leeuwen was een opmerkelijke rol weggelegd. De ervaren aanvaller stond tegen TAVV centraal achterin geposteerd en speelde, met name in de eerste helft, een zeer verdienstelijke partij. Van Leeuwen over zijn nieuwe rol: ,,Na jarenlange pijn aan mijn enkel ben ik in december geopereerd en ben eigenlijk nog aan het herstellen van de operatie. De trainer denkt dat ik achterin nu al een meerwaarde voor de ploeg kan hebben en daarom speel ik daar. Het ging inderdaad niet onaardig maar ik merk dat ik in gedachten nog een aanvaller ben, want als het voorin niet lekker loopt dan heb ik de drang om daar te helpen. Daar moet ik in deze rol nog aan wennen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld over deze nederlaag maar aan de andere kant gaat mijn herstel sneller dan verwacht, dus ik mag niet klagen. Hopelijk kan ik in mijn nieuwe rol nog veel voor deze jonge ploeg betekenen’’, aldus  Van Leeuwen tot besluit.

TAVV – Lugdunum 3-0 (0-0)  60. 1-0 Boddeke, 71. El Mariami 2-0 , 90. Looyestijn 3-0. Scheidsrechter: Lindhout

Opstelling TAVV: Pieterse, Van Wijk, Van der Pijl, Otto, Verwoerd, Straver, Pieterse, Boddeke (81. Looyestijn), Van der Neut (60. Van Wijk), El Mariami, Modderaar

Opstelling Lugdunum: Van Wanrooij, Bayram (62. Absalem), Brandt, Van Leeuwen, L. de Haas, Atif,  Blazquez (68. Van Heiningen), K. de Haas, Mouchih, Boukhidous, Elouath (70. Dijkhuizen)

Foto’s: Eric v.d. Wijngaard, een fotoreportage volgt later!