Derde klasse Hoog A (zondag) – ,,Als je nu zo makkelijk wint van die laag geplaatste ploeg uit Rotterdam dan is het zo ongelofelijk jammer dat het maar met 0-1 is gebeurd. Als ik zag wat een kansen we hebben gehad, dan had het op zeker 0-5 kunnen zijn. Maar wat onze trainer Mo Bougrine na afloop ook al terecht tegen ons zei was dat we de drie punten binnen hadden. Blijft het alleen jammer van die twee keer 1-1 uit bij SV DIOS en vorige week thuis tegen het immer lastig te bespelen Nicolaas Boys”, aldus de immer sympathiek verhalende ASC-aanvaller Ahmed Fernane.

Dat deze uitzege, hoe klein dan ook, na afloop werd omarmd door alle Oegstgeestenaren in deze derde klasse Hoog A was duidelijk want zo werd de draad met overwinningen weer opgepakt. En dat is in deze meer dan spannende klasse meer dan nodig want voor de teams verbonden aan LeidenAmateurVoetbal is elke Rotterdamse tegenstander bijna één groot vraagteken. En daarbij is bij diverse wedstrijden in deze klasse al gebleken dat de stand op de ranglijst absoluut niet bepalend is geweest voor voorspelbare uitslagen.

Deze zondagmiddag 31 maart was HOV/DJSCR de tegenstander van ASC op het Rotterdamse sportpark ‘De Bosdreef’. Deze voetbalvereniging is het resultaat van de fusie in 2009 van HOV (Hoop Op Vooruitgang), een vereniging uit 1918, met DJSCR (De Jonge Spartaan Combinatie Rotterdam) wat ook weer een fusieclub was na het samengaan van DJS uit 1920 en SCR uit 1956. Met ASC als bezoekende vereniging, en beiden aangekleed met de  traditionele kleuren roodzwart, liep er dus een hele voetbalhistorie rond op het hoofdveld deze zonnige voetbalmiddag.

Fernane: ,,Ik mocht een kwartier voor tijd invallen en zag in de eerste helft dat we in het begin nog zoekende waren naar de juiste manier om de tegenstander te kunnen bestrijden. Zij hadden twee goede spelers op het middenveld die de bal goed in de ploeg konden houden, maar het lukte ons toch om voor rust heel veel echte doelkansen te realiseren. Maar er ging er weer geen één in behalve die mooie vrije trap in de hoek van Ruben Dutrieux. Dat bleek achteraf ook de beslissende treffer te zijn ondanks de vele geboden Rotterdamse ruimte en diverse echte doelkansen voor ons na rust. Door te gehaast te schieten, lukte het mij bij mijn invalbeurt ook niet om de 0-2 te maken. Maar de drie punten zijn nu het belangrijkste.”

Met deze dik verdiende driepunter kwam ASC terecht op plek twee met 11 uit 5 (9-4) waar de Rotterdamse thuisploeg twaalfde en laatste bleef met 2 uit 5 (3-7). Komende zondag op 7 april speelt ASC thuis tegen SV Slikkerveer dat na de 2-2 thuis deze middag tegen SV DIOS op een achtste plek staat met 5 uit 5. Deze dag wordt voor trainer Bougrine met zijn boys en al hun supporters en volgers uit Oegstgeest zeer belangrijk wetend dat er die middag in deze derde klasse A een topper wordt gespeeld. Koploper RKDES met 13 uit 5 speelt uit tegen nummer drie, Sporting Leiden, dat 10 uit 5 heeft. Als alles meezit kan ASC zelfs koploper worden.

HOV/DJSCR – ASC 0-1 (0-1). 30. Dutrieux 0-1.

Basisopstelling ASC: Vidiadakis, Tas, Van Bergen, Goebel, Schouten, Van Zandwijk, Kacar, Kuipers, Hoogervorst, Dutrieux, Buijze.