HomeDerde klasseASCASC eenvoudig langs Voorschoten’97 (zo): 5-1

ASC eenvoudig langs Voorschoten’97 (zo): 5-1

-

Derde klasse A Hoog (zondag)- In de Krakerrr van de Week was al te lezen dat er voor beide ploegen veel op het spel stond deze zondagmiddag. ASC heeft de eerste twee plekken voor ogen, welke recht geven op rechtstreekse promotie. De nummers één en twee, RKDES en IJsselmonde, zijn toevalligerwijs de komende twee opponenten voor nummer drie ASC. Voorschoten’97 bevindt zich ondertussen aan de andere kant van de ranglijst. Om nacompetitie te ontlopen, zullen de groengelen nog minimaal één plek moeten stijgen. Voor beide ploegen stond er dus veel op het spel vandaag. Eerder dit seizoen ontmoetten de twee teams elkaar al, toen wonnen de mannen van trainer Mo Bougrine met 4-1. Deze keer een bijna identieke uitslag, na 90 minuten stond er een stand van 5-1 op het scorebord.

Dat er wat op het spel stond zondagmiddag was al snel duidelijk. Beide elftallen waren fel en er werd hard gewerkt. Mede hierdoor was de openingsfase vrij rommelig. Toch viel het openingsdoelpunt al na ruim tien minuten. Bijna vanaf de achterlijn kon routinier Niels van den Berg de bal in de richting van het doel brengen. Hij deed dit hard, wat ASC-doelman Evangelos Vidiadakis dusdanig verraste dat de doelman de bal niet kon verwerken. Via zijn handen kwam de bal tegen de touwen, waardoor Voorschoten’97 verrassend op 0-1 kwam.

Jurgen Oerlemans was tevreden over de beginfase van de uitploeg: ,,We begonnen goed, de eerste tien minuten waren voor ons. Met een klein beetje geluk kwamen we al snel 0-1 voor. Daarna ging het helaas al snel een stuk minder. We maakten twee foutjes, waar direct twee doelpunten uit kwamen. We krijgen de doelpunten weer te makkelijk tegen.”

Na de openingstreffer kwam ASC snel op gelijke hoogte. Via een penalty, gegeven wegens hands, schoot Ruben Dutrieux de thuisploeg op 1-1. De wedstrijd kantelde volledig toen de Oegstgeesters binnen een paar minuten zelfs op voorsprong kwamen. Rutger Hoogkamer reageerde alert toen de bal plotseling voor zijn voeten belandde. De thuisploeg vergrootte de voorsprong nog voor rust door een doelpunt van Ralph van Zandwijk. Ondanks de vroege achterstand leek er dus niets aan de hand voor de rood-zwarten. Vlak voordat de ploegen aan de thee konden, kreeg Voorschoten’97 de kans om de achterstand de verkleinen. Van den Berg mocht namens de bezoekers aanleggen voor een penalty, nadat Jesse Tas zijn tweede gele kaart had ontvangen. De over de gehele wedstrijd sterk keepende Vidiadakis keerde het buitenkansje, waardoor er met 3-1 gerust werd.

Voorschoten’97 speelde de gehele tweede helft met een man meer. Oerlemans zag echter dat hier niet van geprofiteerd werd door zijn ploeg: ,,Ondanks het mannetje meer konden we niet genoeg gebruikmaken van de extra ruimte. De penalty vlak voor rust werd goed gered door de doelman, het had echt een kantelpunt kunnen zijn. Dan konden we er in de tweede helft overheen klappen, op zoek naar meer doelpunten.” Ook ASC-aanvoerder Sean Goebel had een groter offensief verwacht van de groengelen: ,,Tot die rode kaart was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Onze keeper hield ons goed op de been. Ik had wel verwacht dat Voorschoten’97 wat meer zou gaan aanvallen in de tweede helft, maar wij bleven gewoon goed staan achterin. Via onze snelle voorhoedespelers konden we er steeds uitkomen, wat ook nog resulteerde in twee doelpunten van ons. Alleen maar complimenten voor mijn team.”

De kansen in de tweede helft waren op één hand te tellen. Op een kopbal van Bryan Hilders na kwam Voorschoten’97 nauwelijks meer in de buurt van het vijandige doel. ASC scoorde daarentegen nog wel twee keer, beide keren was Jelle Schouten de gevierde man. Een belangrijke overwinning voor ASC, dat goede zaken doet met het oog op promotie. Mede door het gelijke spel van koploper RKDES staat de gehele top drie op 20 punten. Goebel: ,,We moeten bij de eerste twee eindigen. We moeten volgende week naar IJsselmonde, dat is horde nummer één. Helaas is Jesse (Tas, JW) nu geschorst, een aderlating voor ons. Maar als we daar een goed resultaat neerzetten, kan het eigenlijk niet meer misgaan.”

Zo rooskleurig als de komende weken er voor ASC uitzien, zo somber zien deze eruit voor Voorschoten’97. Door deze nederlaag blijft de ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede op vijf punten staan, twee punten achter nummer tien MSV’19. Om de nacompetitie te ontlopen, zullen er dus echt punten gepakt moeten worden in de laatste twee wedstrijden tegen DIOS en Sporting Leiden.

ASC – Voorschoten’97 5-1 (3-1) 11. Van den Berg 0-1, 13. Dutrieux 1-1, 20. Hoogkamer 2-1, 39. Van Zandwijk 3-1, 74. Schouten 4-1, 77. Schouten 5-1.

Scheidsrechter: De Jong. Toeschouwers: 100

ASC: Vidiadakis, Tas, Van Bergen, Goebel, Burggraaff, Van Zandwijk (67. Buijze), Hoogervorst, Kacar, Schouten, Dutrieux, Hoogkamer (46. Fernane).

Voorschoten’97: Van der Mijn, Oerlemans, Wassenaar, Hilders, Adriaanse (49. Beelen), Elligens, Sarmastzada (67. Welling), Van Aken, Nikic, Kers, Van den Berg.

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans