HomeDerde klasseASCASC in slotfase langs MSV'19

ASC in slotfase langs MSV’19

-

Derde klasse Zondag ( Promotie poule)-Diegene die een zonnig terras verkoos  boven de eerste helft van de wedstrijd ASC-MSV’19 had daarin geen verkeerde keuze gemaakt. Alleen in de tweede rondgang van het povere eerste duel in de kampioenpoule was met name van de ploeg van trainer Mo Bougrine aan de beterende hand. De gasten uit Montfoort, die zich als vierde plaatsten in de derde klasse B waren alleen in het eerste half uur de wat betere ploeg. De bezoekers die het vooral van fysieke kwaliteiten moeten hebben, waren in de openingsfase dicht bij de openingstreffer. De roodzwarten die moeite hadden met de strijdwijze van de tegenstander kwamen niet of nauwelijks in hun spel.

Met dertig minuten op de klok kon de eerste grote kans van de gasheren worden genoteerd. De snelle en handige, maar ook vaak iets te zelfzuchtige, Ilker Kacar liet de tegenstander zijn hielen zien en schonk aanvoerder Sean Gobbel de kans op de 1-0. Deze zag zijn schot gekraakt worden. De Overveer bewoners herpakten zich van een rommelige fase, waar verkeerde keuzes en balverlies meer regel dan uitzondering waren, en kregen vlak voor rust via Rutger Hoogkamer de kans om met een voorsprong van het veld te stappen.

Jelle Schouten had direct na rust de kans om toe te slaan. Tot driemaal toe op rij lukte het Schouten niet om de bal achter de Montfoortse doelman te schieten. Het was het sein voor een veel betere tweede helft van de ploeg van Bougrine. Ralph van Zandwijk kreeg ook een kans om de score te openen. De bezoekers die vrijwel alleen nog gevaarlijk werden vanuit dode momenten werden met nog een kwartier te spelen op achterstand gezet. Schouten frommelde de verdiende 1-0 binnen. De schoonheid van zijn treffer zat hem vooral in de aanname met de hak van zijn schoen. De tegenstander trachtte met een alles of niets offensief de achterstand nog te repareren, maar kreeg in de slotfase de 2-0 om de oren. Ruben Dutrieux schoot zijn ploeg via een benutte strafschop naar de eerste drie punten voor de Oegstgeestenaren.

Trainer Bougrine was content met de drie punten, doch niet tevreden over het spel van zijn formatie in de eerste 45 minuten. ,,Vooral in de eerste helft was het wennen aan hun fysieke spel. We kwamen niet aan voetballen toe. Alleen in de tweede helft heeft de ploeg volwassen gespeeld. In ieder geval heeft de ploeg een goede start gemaakt en dat is altijd lekker.”

Opstelling ASC: Vidiadakis ,Tas, Bergen,Goebel,Schouten,Kuiper, Van Zandwijk,Kacar,Buijze,Hoogkamer,Hogervoorst.