HomeDerde klasseASCASC in spannende slotfase naar 2-1 zege

ASC in spannende slotfase naar 2-1 zege

-

Derde klasse A Hoog (zondag) – ,,Het was een enorme opluchting dat we in blessuretijd alsnog de drie punten in de wacht sleepten. De teams waren erg aan elkaar gewaagd en we hebben vandaag zeker niet goed gespeeld. Alleen weten we dat onze ploeg altijd in staat is om kansen te creëren”, aldus spelbepaler en aanvoerder Sean Goebel. Dat de overwinning zeer belangrijk was bleek later uit de uitslagen van de concurrenten. Naaste achtervolger IJsselmonde had ook gewonnen en zo blijft het verschil drie punten met nog vier wedstrijden te gaan. De twee bovenste ploegen promoveren naar de tweede klasse en door dit resultaat blijven de runner-up uit Oegstgeest op twee punten afstand van koploper RKDES.

In het eerste kwartier was de thuisclub de iets betere ploeg en dat resulteerde in een kopbal van Jeroen van Bergen, die net over ging na een afgemeten voorzet van Ilker Kacar. Na twintig minuten kwam de wedstrijd meer in evenwicht en moest er zelfs een bal van de doellijn worden gehaald bij ASC. De Rotterdammers waren met een smalle selectie naar Oegstgeest afgereisd, er was slechts 1 reservespeler, en toen aanvoerder Marco Maus in de beginfase behandeld moest worden kreeg trainer Hans Bel het toch even benauwd.

De beste aanval van de eerste helft viel halverwege te noteren: een bekeken dieptebal van Ruben Dutrieux werd prima voorgegeven, maar Van Bergen kreeg het voor elkaar om vanaf twee meter over te schieten. Tien minuten later ontving de dit keer verder onzichtbare spits Jelle Schouten een prima voorzet van wederom Kacar, maar hij kopte de bal in de handen van de imposante en goed spelende sluitpost van de bezoekers. Die bleven af en toe gevaarlijk met snelle uitvallen. Toch kwam de ploeg van Mo Bourgrine vlak voor rust nog bijna op voorsprong; na een corner volgde een scrimmage en werd de inzet van Tom Hooogervorst van de lijn gehaald.

Na de pauze probeerde de thuisclub iets meer druk te zetten en al snel belandde een verdwaald schot van Ahmed Fernane tegen de buitenkant van de paal. Uit de aanval daarna kreeg Dutrieux de bal bij toeval voor zijn voeten, maar de topscorer schoot geheel vrijstaand vanaf tien meter tegen de keeper op. Er volgde een rommelige fase waarbij Blijdorp door de snelle en gevaarlijke Fonseca Alves zich zeker niet onbetuigd liet. Het stokpaardje van Pierre van Hooijdonk, altijd bij een corner iemand bij de palen, werd goed opgevolgd door Niklas Burggraaff.

Deze matige wedstrijd werd binnen twee minuten opgefleurd door twee geweldige doelpunten. Eerst was het Kacar die vanaf de zijkant van het strafschopgebied de bal met een geweldige curve de kruising in joeg (1-0). De eerste die hij knuffelde was zijn nieuwste aanwinst die in de kinderwagen naast het veld lag. Ronde de tachtigste minuut kreeg Fonseca Alves de bal aan de zijkant van het veld, zag dat keeper Evangelos Vidadakis iets te ver voor zijn doel stond en schoot de bal knap over hem heen: 1-1. De bezoekers leken, evenals in hun laatste drie wedstrijden, wederom op een gelijkspel af te stevenen. Tien minuten voor het einde knalde Kacar een vrije trap geweldig in, Pierre Van Hooijdonk zou zich hiervoor niet geschaamd hebben. De man van de openingstreffer wilde al weer naar de kinderwagen lopen, maar met een katachtige reactie voorkwam de doelman de 2-1. Die kwam er alsnog toen diezelfde Kacar een vrij trap indraaide en uit een mêlee van spelers gaf Jesse Tas het laatste tikje.

,,Ik wil nog niet aan promotie denken, al weet ik wel dat er in de tweede klasse meer voetballende ploegen spelen en deze liggen ons het beste. Eerst tweede paasdag naar het fysieke sterke SV DONK, dat zal moeilijk genoeg worden aangezien zij vandaag van Sporting Leiden hebben gewonnen en volgende week op twee punten van ons kunnen komen”,  aldus de realistische Goebel.

ASC-Blijdorp 2-1 (0-0). 77. Kacar 0-1, 79. Fonseca Alves 1-1, 92. Tas 2-1.                         Scheidsrechter: Van den Hurk. Toeschouwers: 125

ASC: Vidiadakis, Van Bergen, Tas, Goebel, Fernane (65. Sterre), Schouten, Van Zandwijk, Kacar, Burggraaff, Hoogervorst, Dutrieux (60. Buijze).

Basisopstelling Blijdorp: Ramos, Maus, Fondeca Alves, Daans, Varela, Sium, Vaz Cante, Pereira Correia, Almeida, Soares, Henriques.

Foto’s: met dank aan Frits de Jongh