HomeDerde klasseASCASC pas in de tweede helft bij de les

ASC pas in de tweede helft bij de les

-

Derde klasse A Hoog- Dat DIOS in de eerste 45 minuten ASC niet op een onoverbrugbare achterstand had gezet was verbazingwekkend en dat werkte kennelijk na rust inspirerend
op de ploeg van trainer Mo Bougrine.

Met de 1-0 ruststand hielden de Nieuw-Vennepers de bezoekers nog in de wedstrijd. De ASC trainer was vooral benieuwd of na de knappe zege van vorige week op Sporting Leiden een positief vervolg zo komen tegen DIOS. Alleen in de tweede helft voldeed de ploeg aan de verwachtingen van de oefenmeester en sleepten zijn manschappen er alsnog een uiteindelijk verdiend gelijkspel uit 1-1.

De thuisploeg was van minuut 1 tot aan de 45e minuut simpelweg de betere en het gevaarlijkst. Vooral de twee snelle en behendige buitenspelers van de gastheren bezorgden de laatste linie van de roodzwarten de nodige hoofdbrekens. Hoewel de gastheren de kansen eerst nog niet verzilverden was het halverwege de eerste helft wel raak. De sterk spelende Mike Degenaars snelde weer eens langs Tom Hoogervoorst en bediende ploeggenoot Wesly Bomgaard, die de 1-0 binnen schoot.

De ploeg van Mougrine gaf vooralsnog niet thuis. Men stopte er niet genoeg energie in en kwam niet aan voetballen toe. De gastheren bleven kansen aaneen rijgen én missen. De Ajax Sport Combinatie  was nog niet in de buurt van de DIOS doelman verschenen. IIker Kacar, die ook geen gelukkige wedstrijd speelde, was meer met de fouten van medespelers bezig dan met zijn eigen spel. Het was veelzeggend voor het futloos spelende ASC dat op slag van rust het eerste schot tussen de palen werd gelost vanuit een dood spelmoment.

Of het inbrengen direct na rust van Ahmed Fernane of de gepeperde kritiek tijdens de rust van trainer Bougrine die duidelijk had gemaakt dat dit niet kon voor een ommekeer zorgde is lastig te bewijzen. Feit is dat de strijd nu wel werd aangegaan en dat de ploeg de tegenstander wel vast kon pinnen op eigen helft. Vooral de gedurfde en veel geslaagde acties van Fernane  brachten de defensie van de ploeg uit Nieuw Vennep in verlegenheid. Nog eenmaal was de thuisclub dicht bij een treffer. ASC goalie Joost Van Aggelen voorkwam echter een treffer.

De gelijkmaker van Fernane was bijzonder fraai. Kacar stuurde enkele tegenstanders het bos in en zag zijn fraaie pass knap verzilverd worden  door zijn ploeggenoot. Kort na de treffer was Jeroen Van Bergen nog eens dichtbij de 1-2. Zijn harde pegel ging echter net over. Een zege van de bezoekers was gezien de wedstrijd te veel geweest. De ploeg is nog ongeslagen en presteert tot nu toe boven verwachting.

Aanvoerder Sean Goebel: ,,We zijn wakker gemaakt door onze trainer. We moeten blij zijn met het punt. Vorige week gingen doelpunten maken ons wat makkelijker af. We moeten trots zijn op de ploeg. ASC is gewoon een goed voetballend elftal.”

Opstelling Asc: Van Aggelen, Tas, Van Bergen, Goebel, Schouten, Kuipers, Van Zandwijk, Rutten, Hoogervorst, Dutrieux, Kacar.