Derde klasse A (zondag)- De kans is weer groter geworden dat ASC zich plaatst voor de kampioenspoule. In de thuiswedstrijd tegen Nicolaas Boys bleven de punten in Oegstgeest (1-0). Daarmee werd niet enkel een belangrijke concurrent verslagen, maar de vooruitzichten voor de komende wedstrijden zijn ook gunstig. Eerst dient ASC af te rekenen in een inhaalduel met Van Nispen (uit) en daarna komt Bernardus nog op bezoek. Dit zijn twee laagvliegers en ploegen die de kampioenspoule niet meer halen. Geen garanties op succes, maar ASC heeft de kaarten wel volledig in eigen hand.

Het enige doelpunt werd gescoord door Ruben Dutrieux vanaf elfmeter. Een overtreding op Ilker Kacar, die steeds belangrijker wordt voor de rood-zwarten, was hier aan vooraf gegaan. Voor dat enige doelpunt had ASC al een grote kans om zeep geholpen en ook daarna bleef de ploeg van Mo Bougrine de betere ploeg. Nicolaas Boys stelde in de dit duel hevig teleur en de trainer voelde zich zelfs genoodzaakt om voor de pauze al tweemaal te wisselen.

Ook na de pauze probeerde de ploeg uit Nieuwveen het wel, maar van enig overleg was geen sprake. ASC kreeg nog mogelijkheden op de counter, maar het bleef bij de voor de rust bereikte stand en daarmee deed ASC uitstekende zaken. Nicolaas Boys eindigde het treffen ook nog eens met tien man vanwege een rode kaart voor Luke van Veen. Door dit resultaat heeft ASC nu op DIOS na de minste verliespunten en plaatsing moet nu dan ook meer dan mogelijk zijn. Daarmee zou ASC tegemoet komen aan de wensen van de trainer om mee te kunnen gaan doen aan de strijd om promotie.

Jan van der Lubbe was aanwezig namens Leidenamateurvoetbal voor een fotoreportage. Zie hier: