Derde klasse Laag- In navolging van Warmunda maakte ook SJZ recent bekend dat de selectieteams volgend seizoen verhuizen van de zondag naar de zaterdag (4e klasse). De komende resultaten van de Zoetewoudenaren in deze competitie, de 3e klasse Laag, zullen dus geen gevolgen meer hebben voor volgend seizoen. Mocht men denken dat de groen-witten het daarom de laatste wedstrijden voor gezien zullen houden, dan is niets minder waar. Zondag werd in Den Haag Wanica Star eenvoudig opzij gezet (0-6) en door dit resultaat is SJZ nu de lijstaanvoerder van hun klasse. Met wat meer scherpte hadden de dubbele cijfers zeker haalbaar geweest.

Guus van de Hoeven zette SJZ in de 1e helft met een kopbal op voorsprong en niet veel later zorgde Tommy van Klink voor de 0-2. Vlak voor rust zorgde Dave Plooij voor de fraaie 0-3. In de 2e helft namen de Zoeterwoudenaren nog ruimer afstand van de gastheren, Mitchell Hensing (2x) en Peter Wansink bepaalden de eindstand op 0-6. Opnieuw dus een prima resultaat van de mannen van Ludo Pistorius, die geen klagen heeft over de beleving en inzet van zijn team. Ondanks het feit dat er voor zijn team eigenlijk niets meer op het spel staat, is er volgens de trainer aan motivatie geen gebrek.

,, De tegenstanders kunnen in ieder geval blijven rekenen op een gemotiveerd SJZ’’

Pistorius: ,, Ik moet de jongens een compliment geven voor de wijze waarop ze dit seizoen willen afmaken. De trainingsopkomst blijft goed en ik zie dat ze ook op de zondagen alles geven. Ook een compliment trouwens voor onze supporters. Er stonden vandaag een mannetje of 40 á 50 langs de kant en die waren allemaal afkomstig uit Zoeterwoude. Nee, niet alle spelers zullen volgend seizoen op de zaterdag uitkomen. Sommige spelers werken op die dag, anderen zijn van plan om te stoppen. Ik weet dat de TC druk bezig is met de selectie van volgend seizoen, maar daar ben ik verder niet bij betrokken. Het lijkt mij ook dat dit meer iets voor mijn opvolger. Dit is natuurlijk een hele korte competitie, we moeten nog maar vier wedstrijden spelen en dan is het seizoen klaar. De tegenstanders kunnen in ieder geval blijven rekenen op een gemotiveerd SJZ’’, aldus Pistorius tot besluit.

SJZ kreeg nog vele kansen, maar de thuisploeg had ook kunnen scoren. Glenn van Nierop stopte, na een door hem zelf veroorzaakte strafschop, de elfmetertrap op bekwame wijze. Vermeldenswaardig was nog dat Stijn ‘Jos’ Bouter zijn debuut maakte bij de groenwitten.

Wanica Star -SJZ 0-6 (0-3). 10. 0-1 Van de Hoeven, 21. 0-2 Van Klink, 44. 0-3 Plooij  61. 0-4 Hensing , 72. 0-5 Hensing,  87. 0-6 Wansink

Basisopstelling SJZ: Van Nierop, Plooij, Verstegen, De Goede, van de Hoeven, Hensing, Sleijser, Wansink, Vermeeren, Rietkerken, Van Klink.