Derde klasse Laag D (zondag) – ,,Dit was nou zo’n wedstrijd die elke ploeg in een seizoen wel eens overkomt, waarin het niet loopt, je geen grip op de tegenstander krijgt terwijl het er vandaag toch om ging om zicht te blijven houden op de plekken één en twee in deze derde klasse Laag D. Een keer slecht spelen kan iedereen gebeuren. Maar laten we dan niet over het hele veld gaan vitten op elkaar, maar wel blijven voetballen. Daarvoor sta je toch binnen de krijtlijnen? Nu gingen bij de 2-1 achterstand de koppies al snel hangen met deze gevolgen van dien. En zo werd het toch nog een stevige, maar ook onnodige 4-1 nederlaag van ons uit bij het Delftse Taurus”, aldus Brian van Noort de bevlogen verhalende Warmunda-aanvoerder.

De thuisploeg s.v.v.v. Taurus (Sanctus Virgilius Voetbal Vereniging) was een geduchte tegenstander op het terrein van de Technische Universiteit Delft want de thuisploeg nam met 9 uit 5 de tweede plek in waar Warmunda met een puntje minder derde stond. En wie meer wilde in deze klasse moest gewoon winnen vandaag. Van Noort: ,,We begonnen heel goed en kwamen rap op 0-1 door een knap schot van Koen Mastemaker. Maar dat schudde die Delftse jongens blijkbaar wakker en hoe. We kregen geen enkele grip meer op hun zeer beweeglijke middenvelder en de immer opstomende vleugelverdedigers. Zo werd het al snel 2-1, gingen de koppies bij ons hangen en zo gingen we ook de rust in.”

In de rust werd er zeker ook gesproken over het voortdurende op- en aanmerkingen maken op elkaar toen het niet liep binnen de lijnen. Van Noort: ,,Daar heb ik ieder als aanvoerder ook voortdurend op gewezen. We waren die eerste helft verder niet echt met voetbal bezig.”

In de tweede helft ging het wel beter, kregen de blauw-witten ook nog wat kansen, maar werd laat in de tweede helft de uiteindelijke 4-1 nederlaag bereikt. Daarmee staat Warmunda nu vijfde met 8 uit 5 waar Taurus met 12 uit 6 nu koploper is. Op tweede paasdag, maandag 22 april, is s.v. Madestein, nummer zeven op de ranglijst met 5 uit 5, te gast op sportpark Overbos.

Van Noort: ,,Natuurlijk zullen we dinsdagavond op de training nog op deze pot terugkomen. Maar dan is het snel weer de blik vooruit om het laatste seizoen op de zondag toch netjes uit te gaan spelen. De grote vraag is alleen wie er dan bij ons in het doel staat want Michael Christen was gestopt en Rens van der Zwet van de JO-19 mag na afgelopen zondag niet meer bij ons in het doel staan. Hij heeft zijn maximale aantal te spelen wedstrijden bereikt. We zullen het wel zien dan!”

Wilt u het weten, kom dan ook op tweede paasdag naar het altijd gezellige sportpark in Warmond om in het vast en zeker heerlijke paaszonnetje te gaan genieten van een lekkere voetbalmiddag langs de lijn. Altijd leuker dan een uur in de file te gaan staan om de voetstappen van de Zweedse meubelreus te gaan volgen. Ja toch?

Taurus – s.v. Warmunda 4-1 (2-1). Mastemaker 0-1, e.d. 1-1, Rupert 2-1, Den Boer 3-1 en Hilmer 4-1.

Basisopstelling s.v. Warmunda: Van der Zwet, Arnst, El Bakiri, El Kourami, Van der Voort, Van Noort, Holverda, Mastemaker, Witteman, Harmouch, Kortekaas.

Note redactie: verslag is later dan anders i.v.m. het feit dat het lastig bleek een speler aan de lijn te krijgen.