Terugblik eerste seizoenshelft en tevens vooruit kijken naar deel twee van het seizoen 2018/2019. Lugdunum, dat vorig jaar nog opereerde in de tweede klasse, maakte een vrije val in het tweede deel van het seizoen. Een ieder was dan ook enorm verbaasd dat de ploeg, toen nog onder leiding van Jan Wansink en Henk de Cler een stap terug moest doen en zichzelf op dit moment weer terug vindt in de derde klasse. Vanaf die tijd is er een hoop gebeurd bij de Kikkerpolderbewoners. Er werd een nieuwe trainer aangesteld in de peroon van Roberto Escudero. Daarbij verlieten een hoop spelers het vertrouwde honk, om hun geluk elders te zoeken. Escudero liet het er niet bij zitten, nam contact op met diverse spelers, met als gevolg dat er een goede, maar jonge selectie staat. Routinier Cem Isitir, die met broer Ozan leek te stoppen maar toch door ging, geeft zijn mening over de gang van zaken.

Isitir vertelt: ,,Bij Lugdunum voetballen we voor het hoogst haalbare. Dat betekent dat je het seizoen ingaat met de intentie om kampioen te worden. De start was goed, maar daarna was er sprake van verval van onze zijde. Op zich is dat niet vreemd. De selectie is totaal anders ten opzichte van vorig seizoen en ondertussen passen we veel jonge spelers in. De trainerswissel was natuurlijk ook even wennen. Maar Roberto Escudero is direct opgestaan en geeft ons het nodige vertrouwen. Hij is een meester in het begeleiden van de jonge gasten, hij haalt het beste in hen naar boven. De samenwerking tussen hem en Henk de Cler en Henk Kersten is formidabel. Dat is ook de reden dat we kunnen terugkijken op een positief begin van het seizoen. Met zoveel aanpassingen binnen het team bezetten we nu mooi wel de derde positie op de ranglijst. Vooraf hadden we daarvoor getekend.”

Isitir vervolgt: ,,Met deze selectie gaan we voor het hoogst haalbare. Het verschil met nummer één  (Van Nispen) is op dit moment negen punten. Het lijkt onoverbrugbaar, maar wij gooien de handdoek niet in de ring.  Na de winterstop valt er nog veel te halen. We hebben in de winterstop een aantal leuke uitjes gehad met elkaar, dat bracht hilarische momenten met zich mee. Als groep weten we wat er te doen staat het resterend deel van het seizoen. Als we de titel niet kunnen pakken, moeten we ervoor zorgen dat we een periodetitel binnenharken. Dat zijn we aan onze stand verplicht en zeker ook aan onze technische staf. We kunnen met deze selectie vlammen, en wellicht kunnen we een ieder verbazen in positief opzicht. We staan te popelen om weer te beginnen.”