Net zoals in de voorbije jaren levert de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl eenmaal per week een bijdrage aan het Leidsch Dagblad waarbij het Leidse regiovoetbal centraal staat. De bijdrage wordt doorgaans op woensdag geplaatst. Vorige week kwam Lugdunum aan de beurt in de persoon van doelman Delano van Wanrooij. Voor de volgelingen van het Leidse regiovoetbal die geen LD lezen hierbij alsnog het interview met excuses voor de vertraging.

Na de verloren wedstrijd tegen Oudewater op 19 oktober is het gaan lopen bij Lugdunum. De derdeklasser won drie keer en speelde tweemaal gelijk. Met nog ruim een wedstrijd voor de boeg bezet de ploeg van Roberto Escudero de vijfde plaats. Komende zaterdag gaan de Leidenaars op bezoek bij VVC in Nieuw-Vennep en pal voor de feestdagen dienen er nog luttele minuten te worden gespeeld in en tegen Nieuwkoop. De stand bij de eerder gestaakte wedstrijd is 0-1 in het voordeel van de kikkers en er wordt gestart met een strafschop voor de thuisploeg. Delano van Wanrooij kan dan belangrijk zijn, zoals de doelman dat het gehele seizoen al is. ,,Het gaat wel lekker ja. Zeker tegen Sporting Leiden j.l. zaterdag stond ik mijn mannetje. Goed bezien gaat het met de gehele ploeg steeds beter. We zijn stroef gestart en er was wel eens gezeik onderling. Het lijkt erop dat we dat achter ons hebben gelaten en dat is terug te zien in de uitslagen. Individueel gezien heeft Lugdunum prima spelers. De laatste tijd staan we er echter meer als een team.”

De 20-jarige eigenaar van een uitzendbureau voor de bouw in Woubrugge begon bij UVS waar hij tot de toenmalige D2 onder de lat stond. ADO Den Haag volgde en bij de club uit de hofstad hield hij het acht seizoenen vol. ,,Ik kon kiezen tussen ADO en Feyenoord in die tijd. Al met al heb ik het er goed naar mijn zin gehad, maar alleen in het laatste jaar verloor ik om diverse redenen mijn plezier. Het hoogtepunt voor mij was dat ik toen ik bij de Onder17 keepte dat ik mocht debuteren in Jong ADO tegen Heerenveen. Achteraf bezien had ik het misschien anders moeten doen, want het avontuur liep tegen het einde uit in een teleurstelling. Ik had graag het eerste willen halen, maar het stokte dus. Daar heb ik nog wel last van omdat ik er alles voor gedaan en gelaten heb. Een half jaartje heb ik toen het voetbal achter mij gelaten totdat Kevin Wassenaar, een vriend van mij en op dat moment trainer van de zondagtak van Sporting Leiden, mij vroeg daar te komen keepen. Ik zag de derde klasse op zondag eigenlijk niet zitten, maar ik heb er toch een leuk half jaartje gehad. Daarna viel de groep uit elkaar en heb ik voor Lugdunum gekozen. Dat is van mijn huis drie keer stuiteren en dan ben ik er. Diverse andere clubs hadden ook interesse. Zo benaderden Foreholte, Rijnsburgse Boys en Scheveningen mij. Ik zag het echter niet zo zitten om weer op hoger niveau te gaan keepen. Dat gaat er uiteraard serieuzer aan toe en voor het moment hoeft dat even niet voor mij. Het kan heel goed zijn dat die wil om weer vooruit te komen er straks weer is. Met alle respect gesproken over de derde klasse weet ik immers wel dat ik een hoger niveau zeker aan kan. Voor nu is het mij best zo en het kan zijn dat ik ook volgend seizoen nog onder de lat sta in de Kikkerpolder.”

De Leidenaar benoemt met gemak zijn sterke en zwakkere punten. ,,Mijn reflex is goed, ik spring hoog, heb een goede trap en inzicht. Mijn coaching kan beter en ik ben maar 1.82 meter en dat is niet groot voor een doelman. Maar ja, daar kan ik zelf weinig aan doen.”

Van Wanrooij speelde zelfs voor Oranje bij de Onder 15 en 16-teams. Matthijs de Ligt en Justin Kluivert waren onder meer spelers waar hij mee samen speelde. Zijn verhaal verliep dus minder succesvol, maar bij Lugdunum heeft hij het prima naar zijn zin. ,,Ik geloof erin dat we als tweede of derde kunnen eindigen. Een periodetitel pakken is zeker ook niet onmogelijk. Als we ons koppie er maar bij houden en als team voor de dag komen.”

Dit interview vond dus plaats voor de wedstrijd tegen VVC van afgelopen zaterdag. De Leidenaren denderden met 0-9 over de opponent uit Nieuw-Vennep heen. Daardoor nadert de formatie van Escudero de top drie. Komende zaterdag haalt Lugdunum nog in. De eerder gestaakte wedstrijd tegen Nieuwkoop wordt dan namelijk uitgespeeld. Met de blessuretijd mee staat er nog minimaal negen minuten op de klok. De bezoekers leiden met 0-1, maar Nieuwkoop start met een nog openstaande strafschop. Daarnaast staan er nog maar negen ‘kikkers’ op het veld. Tom Dijkhuizen en Martijn van Leeuwen ontvingen namelijk in het eerste deel al de rode kaart. Wisselmogelijkheden zijn er ook niet meer voor de groenwitten. Uiteraard zal LAV het verslag van de resterende minuten komende zaterdag plaatsen.