Derde klasse A (zaterdag)- Het was zaterdag dubbel feest bij TAVV. De in het afgelopen seizoen gedegradeerde blauwwitten organiseerden niet alleen hun Oktoberfest, maar vierden ook het binnenhalen van de eerste periodetitel. Die kwam er dankzij een 3-0 overwinning op streekgenoot Nieuwkoop.

Met twintig punten uit acht duels bleven de Ter Aarders de concurrenten Aarlanderveen en Sporting Leiden net voor. ,,We willen zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse. En dat moet kunnen met de huidige groep. Maar dit is natuurlijk pas een eerste stap. We zijn er nog lang niet”, vertelde Randy Verwoerd. De middenvelder fungeert in de formatie van coach Frenk van der Kleij als controleur en is aan de bal de rust zelve. Zo droeg hij ook zaterdag weer een flink steentje bij aan de zege in de derby, waarin de thuisclub voor rust domineerde.

Het duurde echter een halfuur voordat het overwicht van de bewoners van sportpark Aardam-West in de score werd uitgedrukt. Nieuwkoop-goalie Thomas Boekestein maakte eerst pogingen van Dorus Boddeke en de actieve Donny van der Neut onschadelijk en zwichtte pas bij een onverwacht afstandsschot van Jeffrey Pieterse. De middenvelder kwam net als Boddeke en de ditmaal afwezige Sebastiaan van der Voorn de afgelopen zomer over van de opponent en smaakte derhalve het genoegen te scoren tegen zijn oude club.

Niet lang na de openingstreffer had TAVV geluk toen Gareth Rowlands bij een uitbraak de lat trof. In een ander opzicht zat het de Ter Aarders niet mee. Van der Neut (hamstring) en flankspeler Yassine el Mariami, na een botsing met Boekestein, moesten al in het eerste deel geblesseerd afhaken. Mitchel van Wijk en Mitch Keijzer waren hun vervangers. Van Wijk onderscheidde zich vlak voor rust door na een vrije trap van Pieterse van dichtbij de tweede goal aan te laten tekenen.

Na de doelwisseling was de wedstrijd vlot beslist. De sterk acterende rechtsachter Kevin van Wijk rukte weer eens op en verzond een voorzet op maat, die door Nick Straver bij de verste paal werd verzilverd. De bezoekers trachtten daarna vergeefs iets aan de achterstand te doen. Hun veldoverwicht leidde nauwelijks tot scoringsmogelijkheden. Eenmaal was Rowlands dichtbij een tegendoelpunt, maar net als voor de rust eindigde zijn poging tegen het houtwerk. Zo werd 3-0 de eindstand en kon het feest in Ter Aar beginnen.

Tot genoegen van Verwoerd: ,,De wedstrijden tegen Nieuwkoop zijn potjes op zich. Daar staat altijd wel druk op. En dan is het lekker dat het zo uitpakt. We hadden voor rust nog wat meer afstand kunnen nemen, want we lieten wel wat kansen onbenut. Maar okay,  na de 3-0 hebben we het rustig kunnen uitspelen.  Hier houden we een goed gevoel aan over.”

TAVV – Nieuwkoop 3-0. 30. J. Pieterse 1-0,, 42. M. van Wijk 2-0,  47. Straver 3-0. Scheidsrechter: Ifrandi.

Opstelling TAVV: E. Pieterse, K. van Wijk, Van der Pijl, Otto, Konings, Straver, Verwoerd, J. Pieterse (75. Verhoog), Boddeke, Van der Neut (39. Keijzer), El Mariami (25. M. van Wijk)

Basisopstelling Nieuwkoop: Boekestein, Pouw, Verweij, Zuijdervliet, Meertens, Stolk, Rowlands, Vork, Groenewoud, Vijfhuizen, Boer.

Foto’s: met dank aan Kees Verhaar