vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest behaalt eindelijk zijn verdiende eerste overwinning

FC Oegstgeest behaalt eindelijk zijn verdiende eerste overwinning

-

Derde klasse A (zaterdag )- Nog even een vrije trap op de achterlijn doorkomen en de thuisclub kon met een voorsprong de rust in, alleen dan komen de wetten van het voetbal in werking. De rode lantaarndrager was tot op dat moment amper in gevaar geweest, maar de voorzet werd ingekopt en de gelijkmaker was een feit.

De rappe rechterspits Wouter de Bruyn: ,,Op dat moment denk je wel, het zal toch niet weer gebeuren. We hebben al een paar wedstrijden op een schlemielige manier weggegeven en we konden nu terugkijken op een puike eerste helft. We hadden ook afgesproken om fel te beginnen en het was ook een lekkere start dat ik al na een paar minuten Bob de Hollander in stelling kon brengen, die alleen voor de keeper beheerst afrondde 1-0. Ik voelde ook dat ik sneller was dan mijn tegenstander en kwam ook nog een paar keer gevaarlijk door, alleen de voortzetting ontbrak en dat is iets waar ik zeker nog aan moet werken.”

De Bruyn scoorde na dertig minuten bijna de 2-0 nadat een mislukte voorzet door de doelman van Gouda met moeite tot corner werd verwerkt. Bij de daaropvolgende hoekschop testte de technisch vaardige Harm-Jaap Boerma wederom de keeper, die ondanks zijn geringe lengte het schot uit de bovenhoek kon tikken. De fusieclub bleef de betere ploeg en vlak voor de rust kregen de Voscuyl-bewoners in één aanval verschillende mogelijkheden met als slot de inzet van Tim Bakker die van de lijn werd gehaald en even later stond de Oegstgeester voetbalwereld dus op zijn kop.

Na de pauze werd Gouda iets dreigender, maar zij blonken vooral uit door twee scheidsrechterballen in eigen bezit te houden in plaats van netjes terug te spelen. Verschillende kansrijke situaties werden matig uitgespeeld en nadat Bakker alleen door een overtreding kon worden gestuit en iedereen dacht aan een penalty, behalve de scheidsrechter die tot verbazing van alle toeschouwers gewoon door liet spelen.

,,Dan ga je toch twijfelen of het nog wel goed gaat komen volgens De Bruyn. Ontzettende pech dat Tim met een sleutelbeenbreuk moest worden afgevoerd en we moesten in het begin ook al Terry Polet missen door een opgelopen neusblessure. Ik werd twintig minuten voor tijd rond het strafschopgebied getackeld en de vrij trap van Daniel van Vliet kon de keeper niet goed verwerken en zo kon ik de 2-1 binnentikken. Ik had het daarna moeten beslissen en dacht alleen voor de keeper gebruik te maken van zijn lengte en met een lob hem te verschalken, alleen kon hij er net bij. Het had natuurlijk leuk geweest als ik de matchwinner was geweest, maar ik was uiteraard heel blij dat Van Vliet in blessuretijd het meevoetballen van de keeper afstrafte (3-1). Ik voetbal al vanaf mijn vierde bij UDO en nu ik in mijn eerste jaar bij de hoofdmacht zo belangrijk kan zijn bij onze eerste overwinning dit seizoen doet mij erg veel.”

De overwinning werd door iedereen die de FC een warm hart toedraagt gevierd of de handhaving al een feit was. Zover is het uiteraard nog niet, maar dit kan hopelijk wel een belangrijke stap zijn geweest voor de formatie van Nico van der Salm.

FC Oegstgeest-Gouda 3-1 (1-1). 3. Den Hollander 1-0, 45. Kapteijn 1-1, 73. De Bruyn 2-1,  Van Vliet 3-1. Scheidsrechter: Bosschieter.

FC Oegstgeest: Zandbergen, T. Polet (2. Lichtenbeld), M. Polet, Solleveld, Gianfiglio, Bakker (60. Van Vliet), Boerma, De Bruyn, Van Gent, Van Moorsel (83. Franken), Den Hollander.

Basisopstelling Gouda: El Mariami, Hoekstra, Van Dam, Van der Elburg, Harinandansingh, Bloemen, Kapteijn, De Visser, Hoessein, Hassan Ouahabi, De Heer.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)