zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagDerde klasseFC Oegstgeest geen partij voor sterk Sporting Leiden (0-5)

FC Oegstgeest geen partij voor sterk Sporting Leiden (0-5)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Natuurlijk, de competitie is pas 2 rondes onderweg en er zijn nog 24 wedstrijden te spelen, allemaal waar, maar het lijkt zeker niet te voorbarig om na de wedstrijd tussen FC Oegstgeest en Sporting Leiden (0-5) al wat eerste conclusies over beide teams te trekken. De Leidenaren behaalden al een forse winst (7-0) in de eerste speelronde en waren dus nu opnieuw veel te sterk voor hun opponent. Sporting Leiden-trainer Cees van Tongeren kan dit seizoen beschikken over een kwantitatief én kwalitatief sterkere selectie dan afgelopen voetbaljaargang en de Morschbewoners mogen gerust als een serieuze titelkandidaat worden beschouwd. Hoe anders is de situatie bij FC Oegstgeest. Na de oorwassing van vorige week bij TAVV (6-0), nu dus ook op eigen grond een grote nederlaag voor de fusieclub uit Oegstgeest. Ondanks de promotie van vorig seizoen kwam FC Oegstgeest slecht uit de laatste transferperiode (veel basisspelers zochten hun heil elders) en het lijkt voor het team van nieuwe trainer Nico van der Salm dit seizoen nog een flink karwei te gaan worden, om de pas verworven status van derdeklasser te behouden.

Sporting Leiden was in het eerste kwartier van de wedstrijd veelvuldig in balbezit maar tot echte kansen leidde dit nog niet. De eerste de beste kans voor de bezoekers was niet veel later wel direct raak. Ronald Mink haalde uit vanaf de rand zestienmeter en FC Oegstgeest-keeper Mitchel Zandbergen had geen verweer op diens inzet (0-1). Door een doeltreffende vrije trap van Sipan Khalid halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong. FC Oegstgeest was in het eerste half uur duidelijk de onderliggende partij, maar in het laatste kwartier voor rust kwamen de gastheren beter in de wedstrijd. Middels vrije trappen  van Jelle van Aarle (via Sporting Leiden-keeper Andy van der Meulen over) en Melvin van Gent (paal) was FC Oegstgeest dichtbij een aansluitingstreffer. Bob den Hollander had de grootste kans op de 1-2, maar Van der Meulen hield met een katachtige save zijn doel schoon. Na rust nam Sporting Leiden het initiatief weer terug en in een tijdsbestek van tien minuten werden de gastheren definitief gevloerd. Eerst profiteerde Khalid na een uur spelen van een misverstand in de Oegstgeestse defensie (0-3), niet veel later eindige een fraaie Leidse aanval via de sterke nieuwkomer Aymen Mizab (ex-Meerburg) in het net (0-4) en vlak daarna tilde Khalid, na een assist van Mizab, de stand naar 0-5. De goed leidende arbiter Manuel Lopes had op dat moment net zo goed voor het einde van de wedstrijd kunnen fluiten, want in de laatste twintig minuten van het duel geloofden beide teams het wel.

FC Oegstgeest-trainer Nico van der Salm na afloop:,,Het is duidelijk dat Sporting Leiden verder is dan wij en de zege was verdiend. Aan de andere kant hadden we in het laatste kwartier voor rust een paar goede kansen op de aansluitingstreffer, maar die valt dan net niet. Dit is geen makkelijke competitiestart voor ons, maar we zullen het met elkaar moeten doen en het vertrouwen blijven houden dat we het tij kunnen keren’’, aldus de Oegstgeestse oefenmeester.

Tenslotte Sporting Leiden- trainer Cees van Tongeren: ,, We beschikken dit jaar over een goede selectie van 18 tot 19 man, waar veel potentie in zit. We maakten het onszelf na de 0-2 door wat gemakzucht lastig en waren in die fase onrustig aan de bal. In de tweede helft hebben we het goed opgepakt en dan zie je waartoe we in staat zijn. We hebben individuele kwaliteit voldoende, aan ons als technische staf de taak om daar een team van te smeden. Door de toegenomen concurrentie zullen er ook spelers teleurgesteld gaan worden, maar als we dit seizoen mee willen doen om de prijzen, dan hebben we alle spelers keihard nodig, ook de jongens die soms even wat minder speelminuten krijgen’’, aldus de Leidenaar tot besluit.

FC Oegstgeest – Sporting Leiden 0-5 (0-2) 16. 0-1 Mink, 23. 0-2 Khalid, 60. Khalid 0-3, 63. Mizab 0-4, 70. Khalid 0-5. Scheidsrechter: Manuel Lopes

Opstelling FC Oegstgeest: Zandbergen, Smallenbroek, Gianfiglio, Van der Spek, Van Gent, Nieuwenburg, Den Hollander (69. Van Vliet), Van Aarle (78. Dijkstra), Franken, Lichtenbeld, Boerma (78. Polet)

Opstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Fokkema (46. Heemskerk), Van Egmond, te Hennepe, Hamelink, Khalid, Devilee, Lammers (43. Harfaoui) , Mink, Mizab, Coll-Reig.

Foto’s:lichtenbeldfoto.nl