HomeZaterdagDerde klasseFlets Voorschoten’97 (zo) verliest van sterk RKDES

Flets Voorschoten’97 (zo) verliest van sterk RKDES

-

Derde klasse Hoog (zondag)- Nadat Voorschoten’97 vorige week de eerste punten in de kampioenspoule verwierf, hoopte de ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede deze lijn door te trekken. Tegen RKDES, waar eerder dit seizoen met 5-1 van werd gewonnen, kon echter niet het niveau van vorige week worden gehaald. De thuisploeg creëerde weinig en ging mede daarom met 2-4 ten onder. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat het een zware middag zou worden voor de Voorschotenaren.

,,De eerste minuut vat het al zo’n beetje samen”, begint Bennie Hogewoning. ,,Dat is hoe de rest van de wedstrijd zou verlopen. In de eerste minuut wil onze rechtsback ingrijpen, maar kwam hij net te laat. Penalty, 0-1. Vanaf daar vervalt het van kwaad tot erger. Misschien dat we in de eerste helft een klein kwartiertje hebben meegevoetbald. Nadat zij 0-2 maakten, kwamen we nog volledig tegen de verhouding in op 1-2. Via een eigen doelpunt nota bene, dat was eigenlijk onze eerste doelpoging.”

Het was voor de supporters fijn dat er een mooie lentezon scheen, van het Voorschotense voetbal in de eerste helft werd men niet warm. De wedstrijd speelde zich hoofzakelijk af op de helft van de thuisploeg. Mede hierdoor besloot Van Oostrom Soede al na een half uur een wissel in te brengen, om met Roy Elligens het spel meer naar de andere helft te verplaatsen.

Al vrij snel na rust liep RKDES uit naar een voorsprong van 1-4. Pas vanaf dat moment kregen de groengelen wat meer ruimte om te voetballen, merkte ook Hogewoning: ,,Na de 1-4 werden zij wat gemakzuchtiger, waardoor wij wat meer kansen kregen. Dan hoop je op de aansluitingstreffer, maar verder dan 2-4 zijn we helaas niet gekomen vandaag.”

Het late doelpunt van Jurgen Oerlemans, via een knap afstandsschot, zorgde nog voor enige hoop bij de thuisploeg. Door achterin één op één te gaan spelen, hoopte men nog wat te kunnen forceren. Centrale verdediger Vincent van Veen ging als tweede spits acteren, maar ook hij kon geen poot aan de grond krijgen.

,,We merken wel dat we onze aanvoerder Niels van den Berg missen”, vervolgt Hogewoning. ,,Hij is er helaas al een tijdje wat minder vaak bij. Dat is toch wel de man die onze goals moet verzorgen. Maar als hij er wel is, laat hij gelukkig steeds zien waarom we hem missen in dit soort matige wedstrijden. Vorige week speelden we echt zo’n andere wedstrijd. Iedereen ging voor elkaar door het vuur, we hebben toen alles gegeven. Als we dat vandaag weer op de mat legden, komen zij er ook niet aan te pas.”

Met drie punten uit vier wedstrijden kan men op sportpark Adegeest spreken van een stroeve start in de derde klasse hoog. Volgende week staat de wedstrijd tegen nummer vijf Blijdorp op het programma. Ook dat zal een lastige wedstrijd worden voor de zondagtak van Voorschoten’97, maar dat zal elke week het geval zijn, weet Hogewoning. ,,We hebben ons met de hakken over de sloot weten te plaatsen voor deze poule, dus dan weet je dat deze klasse erg lastig zal worden. We kenden al vijf ploegen, maar de andere zes nog niet. Gelukkig hebben we er daar al eentje van weten te verslaan.”

Voorschoten’97 – RKDES 2-4 (1-2). 2. Van Koert 0-1, 22. Van Koert 0-2, 37. Eigen doelpunt 1-2, 51. Baars 1-3, 69. Van Koert 1-4, 80. Oerlemans 2-4. Scheidsrechter: Van den Hurk Toeschouwers: 100

Voorschoten’97: Van der Mijn, Aschman (77. Van der Born), T. Mulder (33. Elligens), Van Veen, Adriaanse, Hogewoning, Oerlemans, Hilders, Nikic, Van der Veldt (79. G. Mulder), Van Aken.

RKDES: Klijmij, Bakker, Overvliet, Kok, Zwanenberg, Endhoven, E. El Hadji (77. Nieuwendijk), Baars (70. N. El Hadji), Van Putten (63. Verkuil), Van Veen, Van Koert.

Foto’s: met dank aan Luuk Oerlemans