HomeZaterdagDerde klasseGeen eindsignaal bij Nieuwkoop-Lugdunum

Geen eindsignaal bij Nieuwkoop-Lugdunum

-

Derde klasse A (zaterdag)- Dit weekend ging Lugdunum op bezoek bij Nieuwkoop. De ploegen ontlopen elkaar op de ranglijst niet veel. Beide clubs speelden voor de winst, echter werd de wedstrijd vier minuten voor tijd gestaakt. De Leidenaren stonden op dat moment met 0-1 voor, door een doelpunt van Ilias Absalem.

Verdediger Tom Dijkhuizen over het duel: ,,Het was duidelijk dat zowel wij als Nieuwkoop voor de punten wilden knokken met het oog op de ranglijst. De afgelopen weken schortte het er bij ons regelmatig aan dat we niet voor elke meter streden. Dat was nu absoluut wel het geval. Iedereen knokte voor de tweede bal en we wisten onze voorwaartsen regelmatig te bereiken. Er ontstond een vermakelijk duel tussen twee ploegen die wilde voetballen. Wel werd er regelmatig een gele prent uitgedeeld, meestal al na een eerste overtreding. Kennelijk wilde de scheidsrechter de touwtjes kort houden. Toch bleef het een vermakelijke wedstrijd, het spel ging over en weer. Met een 0-0 stand gingen we de rust in. Na de onderbreking veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Degene die zou scoren zou waarschijnlijk met de winst aan de haal gaan. Na een goed uur spelen hadden we een penalty toegekend moeten krijgen. Soufiane Boukhidous werd in scoringspositie uit balans gebracht, de arbiter zag hier echter niets in.”

Vervolgend: ,,Kort na dit moment werd hun spits de diepte in gestuurd. Ik probeerde te onderscheppen en in de volle loop raakten we elkaar. Kennelijk een reden om mij met direct rood van het veld te sturen. Een gele kaart was meer op zijn plaats geweest, maar goed, het is wat het is. Hierna gingen we noodgedwongen wat meer de lange bal spelen en was het goede voetbal er wel uit. Desalniettemin kwamen we op voorsprong door een verwoestende uithaal van Absalem. Een mooi doelpunt, dat moet gezegd worden. Uiteraard probeerde onze ploeg deze voorsprong vast te houden. Een paar minuten voor tijd werd de bal bij ons in de zestien gebracht. Martijn van Leeuwen blokkeerde de bal met nota bene beide handen op zijn rug. Op onverklaarbare wijze constateerde de leidsman dat er hands gemaakt was. Dat was in de verste verte niet het geval waarop Martijn reageerde. Met zijn tweede gele prent mocht ook hij vertrekken. De gemoederen liepen hierdoor hoog op en zo werd ook onze trainer Roberto Escudero weggestuurd. De wedstrijd werd gestaakt en ook na overleg met ons bestuur en dat van Nieuwkoop weigerde de scheidsrechter de wedstrijd nog af te maken. De toegekende penalty voor Nieuwkoop is dus ook niet genomen. Erg spijtig dat de wedstrijd zo eindigde, want het was voor de neutrale toeschouwer een leuke en sportieve pot voetbal. We zullen zien wat er met de nog te spelen minuten gaat gebeuren. Echt een domper op het weekend.”

Volgende de week gaat Lugdunum op bezoek bij Alphia. Een uiterst taaie opponent waarvan gewonnen moet worden om aansluiting te houden met de bovenste ploegen. De Alphenaren wonnen in deze speelronde met 0-4 bij Blauw Zwart.