Derde klasse A (zaterdag)- Sporting Leiden ging onderuit bij laagvlieger DWO (2-1). Door dit resultaat bleef de Leidse ploeg wel derde op de ranglijst, maar Lugdunum won wel en kwam zo in puntenaantal weer gelijk met de ploeg van Cees van Tongeren. Peter Hamelink meende dat zijn team benadeeld was, maar stak de hand vooral in eigen boezem.

Sporting trad aan zonder een aantal basisspelers in Zoetermeer. ,,Dat klopt, maar DWO was ook niet compleet. In een seizoen loop je daar nu eenmaal tegenaan. Dat neemt niet weg dat er nog voldoende basisspelers wel speelden en daar moeten we naar kijken. We hebben het zelf gewoonweg niet goed gedaan en ik vind ook dat je de afwezigheid van spelers niet als excuus mag gebruiken.”

Voor de pauze was het poverheid troef van Leidse kant tegen de nummer twaalf van de ranglijst. ,,We speelden inspiratieloos en we mochten blij zijn met de 0-0 tussenstand. Na de rust was het minder slecht, maar het bleef wel één van onze minste wedstrijden. Een kwartier voor tijd kwamen we achter en toen schoten we pas echt wakker. Melvin Dieke werd naar het front gestuurd en hij maakte de gelijkmaker. We hebben vervolgens volle bak vooruit gespeeld, want we wilden hier per se winnen om goede zaken te kunnen doen op de ranglijst. Helaas scoorden zij vlak voor tijd de 2-1.”

Toch werd het nog gelijk. Hamelink dacht gescoord te hebben. ,,De goal werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Dat was het pertinent niet, want ik had goed zicht op de situatie. De scheidsrechter floot sowieso warrig en dit moment was voor ons natuurlijk fnuikend. We hadden zeker geen recht op de zege, maar we hadden dus ook niet met lege handen huiswaarts hoeven keren. Ik kreeg ook nog een gele kaart en die sloeg werkelijk nergens op. Volgens mij ben ik daardoor geschorst en dat hielp allemaal niet mee aan een leuke middag.”

De middenvelder wist dat zijn ploeg een kans had laten liggen om dichterbij de nacompetitie te komen. ,,Nieuwkoop verloor en daar hadden we van kunnen profiteren. Hoe minder concurrentie voor plek drie hoe beter. We spelen nu tegen Be Fair en dat is de nummer twee dus we zijn gebaat bij een goed resultaat, omdat Lugdunum weer naast ons staat. De nummers vier en vijf spelen ook tegen elkaar. Maar goed, op basis van deze wedstrijd hebben we niets in de nacompetitie te zoeken.”

Dat neemt niet weg dat Sporting nog altijd bezig is aan een goed seizoen. ,,Ja, want we gingen voor handhaving en die doelstelling was heel snel bereikt. Vervolgens hebben we de koppen bij elkaar gestoken en afgesproken om er met zijn allen vol voor te gaan voor wat betreft de promotiekansen. Die zijn er nog steeds, maar het zal wel beter moeten. Dit was ondermaats van onze kant en ondanks de omstandigheden vind ik dat je daar eerst naar moet kijken.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meyden, Dieke, Fokkema, Hooidonk, Te Hennepe, Hamelink, Van der Meel, Devilee, Van den Berg, Donders, Boot.