Derde klasse A (zaterdag)- Warmunda heeft zondag in Den Haag geen vervolg kunnen geven aan het verdienstelijke resultaat van vorige week tegen ASC. Op bezoek bij Graaf Willem II/VAC verloren de Warmonders met 4-2. In deze wedstrijd keken de mannen van Barry van Rijn en Martin Breuer binnen vijftien minuten al  tegen een 2-0 achterstand aan en deze slechte openingsfase wisten de bezoekers in het resterende gedeelte van de wedstrijd niet meer te repareren.

Warmunda startte met invaller-goalie Leon van der Boon in het doel en hij moest al snel de gang naar het net maken. Toen even later ook de 2-0 viel, leek het een desastreuze middag voor de Warmonders te gaan worden. Warmunda knokte zich echter terug in de wedstrijd en wist na een klein half uurtje te aansluitingstreffer te maken. Bilal El Kourami legde de bal op de rand van de zestien terug op Koen Mastemaker, die droog maar vooral knap binnenschoot (2-1). De 2-1 was tevens ook de ruststand. In de tweede helft verruimden de gastheren de marge weer naar twee doelpunten, maar de bezoekers gaven zich nog niet gewonnen. Na zijn eerdere assist toonde El Kourami zich opnieuw belangrijk voor zijn ploeg, op zijn volley had de Graaf Willem II/VAC-keeper geen verweer (3-2). Warmunda gooide hierna alle schroom van zich af en had nog goede kansen op de gelijkmaker, maar het laatste doelpunt van de wedstrijd viel een kwartier voor tijd aan de andere kant (4-2). Hiermee was het Warmondse verzet definitief gebroken en kabbelde deze sportieve wedstrijd naar het einde.

Voor de Warmonders staat er dit seizoen overigens niet zoveel meer op het spel. De recente keuze om vanaf volgend seizoen in de vierde klasse zaterdag te starten, betekent feitelijk dat de resultaten het komende half jaar er niet meer toe doen. Volgens Mastemaker hoeft dit geen probleem te zijn. ,,Natuurlijk spelen wij ook de resterende wedstrijden gewoon om te winnen. We hebben een jonge ploeg en zijn allemaal liefhebbers van het spelletje. Dat er bij ons wat minder druk op staat, kan ook wel in ons voordeel werken. Misschien dat de trainers (Barry van Rijn en Martin Breuer, SN) het komende half jaar ook gaan gebruiken om alvast jeugdspelers in te passen met het oog op het komende seizoen. A-junior Nick van Riessen maakte al eerder zijn debuut, vandaag speelde Stan van Rijn mee en er komen nog meer Warmondse jongens aan.  Een prima ontwikkeling voor de club’’, aldus Mastemaker.