Derde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest ging met nul punten uit de eerste drie wedstrijden met een duidelijk doel de wedstrijd tegen CVC Reeuwijk in. Trainer Nico van der Salm had zijn mannen klaarblijkelijk maar 1 opdracht meegegeven: een hele snelle goal. FC Oegstgeest zette van meet af aan druk op de tegenstander en liet vooral prima verzorgd voetbal zien.

Het fluitje van arbiter Yanover was nog maar net gegaan of de thuisploeg kreeg op een zeer gunstige plek een vrije trap welke door Reeuwijk doelman Ruben van Delft knap werd gestopt. Kort na deze eerste kans van de thuisploeg werd het harde werken van de ploeg van van der Salm beloond met de 1-0. Bas Nieuwenburg zag zijn kans waar en scoorde vanaf ruim twintig meter een prachtige goal.

Hierop volgde al snel de 2-0. De op maat afgegeven corner belandde op het hoofd van Daniel van Vliet. Hij kopte de bal achter de jonge goalie van CVC Reeuwijk. De sfeer kwam er op Sportpark de Voscuyl aardig in op deze manier en na twintig minuten speeltijd pronkte, door een efficiënte reactie van Harm-Jaap Boerma na een vrije trap voor FC Oegstgeest, de 3-0 op het scorebord.

CVC Reeuwijk had tot dat moment geen antwoord op het verzorgde en vooral ook snel, opbouwende voetbal van de thuisploeg. De gasten voorkwamen de 4-0 door het wegmaaien van een bal op de doellijn na een door FC Oegstgeest genomen corner.

Keeper Mitchell Zandbergen smoorde eerst nog een eerste uitbraak van de bezoekers in de kiem. Na een corner en hierop volgende chaos in het zestienmetergebied scoorde bezoeker Marco Bouwmeester de 3-1. FC Oegstgeest raakte hierdoor de grip op de wedstrijd volledig kwijt.

De ploeg liep veel achteruit, het middenveld leek bij tijd en wijlen verdwenen en men gaf hierdoor Reeuwijk teveel ruimte. De gasten anticipeerden hier vlot op en met een schitterend afstandsschot nam Reeuwijk verdediger Aksel Koopman zijn kans waar om van ruim 30 meter over doelman Zandbergen heen de 3-2 af te drukken. Met deze, bijna onbegrijpelijke, ruststand gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Vlak na het hervatten van de wedstrijd had Bob den Hollander een prachtige omhaal in gedachten, helaas miste deze bal nipt de goal voor de 4-1.Daar waar FC Oegstgeest de draad volledig kwijt leek te zijn geraakt, rook CVC Reeuwijk de winst en zorgde Joep van Keulen als snel voor de gelijkmaker. Hoewel de thuisploeg echt moeite had zich te herpakken, volgden er toch nog flinke kansen op de 4-3.

Dat beide ploegen soms moeite hadden hun frustratie in de hand te houden en er regelmatig overtredingen plaatsvonden bleek uit de hoeveelheid gele kaarten die arbiter Yanover trok. Dit resulteerde voor de Reeuwijkse Luuk Kwast, na twee keer geel, in een rode kaart.

Zowel de thuisploeg als de gasten hadden in het laatste wedstrijddeel kansen op de winst, gezien die laatste fase leek een gelijke stand ook het meest voordehand liggende.

Voor de objectieve bezoeker was op deze sombere, regenachtige middag een doelpuntenrijk duel te zien en gaf het de burger in Oegstgeest moed om in de eerste twintig minuten te zien waar van der Salm met zijn mannen zo hard op traint: mooi verzorgd en snel opbouwend voetbal. Dat dit de benodigde resultaten op kan leveren was duidelijk bij de 3-0 voorsprong.

FC Oegstgeest trainer Van der Salm gaf dan ook niet voor niets aan dat zijn ploeg de 3-0 voorsprong nooit uit handen hadden mogen geven, maar dat hij in de eerste fase van de wedstrijd wel heeft gezien wat hij met de ploeg voor ogen heeft. Dat er nog een lange weg te gaan is onderkend hij niet. Met acht vertrokken spelers, louter de komst van Zandbergen en Melvin van Gent en een pittige 3e klasse is er in Oegstgeest flink werk aan de winkel.

Van Gent sprak na de wedstrijd vooral uit dat de deze draaide bij het vallen van de 3-1. Van Gent: ,,We weten hoe het moet, zodra er druk gezet werd volgde ook het gewenste resultaat, maar na de 3-1 waren we compleet de weg kwijt en leken we niet meer te weten wat we moesten doen. Zonde.”

Dat de speler van waarde kan zijn dit seizoen werd de toeschouwer duidelijk bij de door hem genomen corners en vrije trappen. Hij presteerde het in al deze situaties de bal op maat bij zijn teamgenoten te krijgen. Het ontbrak niet alleen aan geluk bij de Oegstgeestenaren hieruit te scoren, maar men had ook te maken met de Reeuwijkse keeper die het slot meer dan prima verdedigde.Al met al lukte het FC Oegstgeest in ieder geval van de nul af te komen en werd duidelijk dat er muziek in de ploeg zit.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Zandbergen, Gianfiglio, Groeneveld, Van der Spek, Van Gent, Nieuwenburg, Van Vliet, Den Hollander, Boerma, De Bruijn, Polet.

Basisopstelling CVC Reeuwijk: Van Delft, Postma, Koopman, Wahl, Jongman, Kwast, Van Dijk, Van Keulen, Kalisse, Bouwmeester, Van Keulen.

Foto’s: Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)