Derde Klasse A (Zaterdag)- Ondanks opnieuw een overwinning (2-0) vond Jeffrey Pieterse dat TAVV zijn slechtste wedstrijd van het seizoen speelde. ,,Ik ben blij dat we gewonnen hebben, want het was echt een stugge ploeg waar we tegen voetbalden. Blauw Zwart kreeg het voor elkaar om ons overal op het veld onder druk te zetten en wij hadden daar eigenlijk geen goed antwoord op”, aldus Pieterse. ​

De koploper van de derde klasse had het moeilijker dan in de meeste voorgaande wedstrijden en dat kwam voornamelijk door het harde werken van de bezoekers. De middenvelder vertelt door: ,,Zij hadden overal druk op het veld en wij wisten ons daar niet onderuit te voetballen, eigenlijk scoorden we ook een beetje uit het niets. ​
Erik van der Hout kwam goed door over de linkerkant en werd volgens mij binnen het strafschopgebied neergehaald. De scheidsrechter besloot om geen penalty, maar een vrije trap te geven.” En dat laatste kan je dit seizoen wel aan Pieterse overlaten. Na ongeveer 35 minuten was het raak uit de vrije trap van de spreker. De middenvelder scoorde nu voor de derde wedstrijd op rij en maakte vorige week nog een hattrick.

,,Dit seizoen vind ik het net makkelijker dan voorgaande jaren. Ik speel met wat meer ervaren jongens en dat heeft mijn spel alleen maar verbeterd. Ik kwam altijd wel in scoringspositie alleen ging die bal er niet altijd in. Dit seizoen gaat het gelukkig wat makkelijker en hoop ik dit natuurlijk vast te houden tot einde van het seizoen”, aldus Pieterse.

Tot aan de rust was het voor de thuisploeg inzakken en de voorsprong vasthouden. ​
​Na de theepauze ging de wedstrijd eigenlijk door waar het gebleven was. Blauw Zwart bleef overal druk zetten en TAVV bleef moeite hebben met de tegenstander en het veldspel. De bezoekers kregen hier en daar wat mogelijkheden en voor de koploper en haar fans waren dit toch even billenknijpmomentjes. Gelukkig voor de supporters en de ploeg uit Ter Aar wist Blauw Zwart het net niet te vinden en kon Kevin van Wijk vlak voor tijd de wedstrijd voorzien van een eindstand.

Pieterse tot slot: ,,Ik ben blij met de overwinning en de bijbehorende punten, want dat had vandaag zomaar anders kunnen zijn. Je weet natuurlijk niet hoe het gaat lopen als zij die gelijkmaker binnenschieten, maar voor ons is het goed dat we ook slechte wedstrijden winnend kunnen afsluiten. Eigenlijk onbegrijpelijk dat zij zo laag staan op de ranglijst. Ik vond Blauw Zwart zeker niet minder dan een aantal andere laag geklasseerde teams. Dat ik nu 6 goals in drie wedstrijden heb gemaakt is erg fijn. Mijn teamgenoten helpen me hier goed bij en hopelijk kan ik deze lijn doortrekken en belangrijk voor het team blijven zijn. Deze pot maar snel vergeten en op naar volgende week.”

​TAVV – Blauw Zwart 2-0 (0-1) J. Pieterse 1-0, Van Wijk​ 2-0.

Opstelling TAVV: E. Pieterse, Van Wijk, Van der Pijl, Konings, Van der Voorn, Straver, J. Pieterse, Boddeke, Van Smoorenburg, Otto, Looyesteijn.