HomeZaterdagDerde klasseJeroen van Breene: ,,Voorschoten’97 met tien man, geen middenveld en geen punten!”

-

Derde klasse A (zondag)- Doelman Jeroen van Breene van de zondagtak van Voorschoten’97 was er na afloop van de uitwedstrijd bij het ook laag geklasseerde Nicolaas Boys uit Nieuwveen heel duidelijk over: ,,Een kansloze 3-0 nederlaag nadat we halverwege de eerste helft door twee keer geel al van onze elfde speler afscheid moesten nemen en dat in combinatie met een middenveld dat geen enkele grip op de tegenstander kreeg. Jammer, want na de overwinning twee weken geleden, het gelijke spel van vorige week waar we grotendeels ook met tien man speelden, waren we in een flow om weer de drie punten te pakken in deze pot. Balen maar snel omschakelen naar komende zondag.”

Nicolaas Boys, dertiende met 1 uit 6, leek de ideale tegenstander voor Voorschoten’97, elfde met 5 uit 6, om de positieve lijn van de laatste weken door te trekken. Maar achterin moest trainer Huib van Oostrom Soede wel het een en ander omzetten. Want door een polsbreuk en de veldverwijdering van vorige week moest hij twee vaste krachten vervangen. En zo kwam Wout Adriaanse, de routinier, na een blessure voor het eerst ook weer tussen de lijnen.

Het was alsof de groenzwarten van de thuisploeg bloed roken want ze kleumden er vanaf het eerste fluitsignaal direct in en hadden de overhand. Van Breene: ,,We werden compleet overlopen op het middenveld en halverwege de eerste helft betekende voor een ploeggenoot twee keer geel ook inrukken en moesten we het verder met tien man zien te rooien. Zo bereikten we de rust met een 2-0 achterstand. De trainer gaf toen duidelijk aan dat we best harder mochten voetballen en bij ons allen was er ondanks die eerste helft toch de hoop op beter.”

Maar kort na rust stond de 3-0 al op het scorebord wat dan ook uiteindelijk de eindstand werd. Beide ploegen kregen in die tweede helft niet veel kansen meer waar bij de groengelen de kopbal van de aanvoerder op de lat het enige hoogtepunt was. Het bleef vooral een voetbalgevecht tussen de beide doelgebieden. ,,Natuurlijk balen als je zo ten onder gaat, maar komende zondag moet het thuis tegen Zwanenburg dan ook maar gaan gebeuren”, aldus de doelman van Voorschoten’97. Met 5 uit 7 staan de Voorschotenaren nu op een twaalfde plek waar Nicolaas Boys nu met 4 uit 7 nog steeds dertiende staat. En Zwanenburg kan na de 5-0 nederlaag in dit weekend met een tiende plek met 7 uit 6 zondag best een opstapje vormen op sportpark Adegeest naar weer een driepunter voor doelman van Breene en zijn groengele ploeggenoten.

Nicolaas Boys – Voorschoten’97 (zo) 3-0 (2-0). Nicolaas Boys 1-0, Nicolaas Boys 2-0 en Nicolaas Boys 3-0.

Basisopstelling Voorschoten’97 (zo): Van Breene, Van der Born, Welling, Hilders, Adriaanse, Beelen, Touballi, Bhour, Sarmastzada, Van Aken, Elligens.