Derde klasse A (zaterdag)- De eerste overwinning van 2019 is binnen voor Lugdunum. Na een gelijkspel en een verloren stadsderby waren de groenhemden zaterdagmiddag duidelijk de bovenliggende partij tegen BSC’68. Op het eigen sportpark werden de Benthuizenaren met 2-1 verslagen.

,,Onze eerste helft was heel goed. We kregen een hoop 100% kansen en hadden toen al de wedstrijd moeten beslissen. Nu bleef het maar 1-0 en dan weet je dat de tweede helft nog spannend kan worden”, aldus Jochie Sebrechts. De thuisploeg begon zoals gezegd voortvarend aan de wedstrijd. Dit door vooral via het middenveld te combineren. Zo ontstond er voor de thuisploeg veel ruimte om tot aanvallen te komen. Een korte corner tussen Leroy de Haas en Nabil Atif werd door De Haas goed getrapt richting verre hoek, maar tot twee keer toe goed gestopt door de BSC-doelman. Een aantal minuten later werd de hoekschop weer kort genomen. De Haas speelde Sebrechts in die vervolgens met een bekeken lob het hoofd van Cem Isitir vond. De Lugdunum aanvoerder zag zijn kopbal via de hand van de keeper over de doellijn verdwijnen (1-0).

De thuisploeg bleef de bovenliggende partij, het middenveld speelde hier een belangrijke rol in. Door het goede veldspel van de thuisploeg was het wachten tot de volgende Leidse treffer. Aanval op aanval werd er opgezet. Zo kwam De Haas een keer goed door via de as van het veld en combineerde er flink op los met zijn aanvallers. Maar de technicus kon de vrijstaande Ilias Absalem niet bereiken voor open doel. Ondanks de vele mogelijkheden was het nog maar 1-0 en kwam BSC’68 af en toe gevaarlijk voor het doel van Jeffrey Loozen. Vlak voor rust kreeg Sebrechts nog een goede mogelijkheid op 2-0, maar ook hij trof de BSC-goalie op zijn pad.

Twee minuten na de rust was het wel weer raak voor de thuisploeg. Een combinatie tussen de sterk ingevallen Hoessein Bezzai en controleur Ahmed Faridi Blazques leidde deze treffer in. Absalem werd met een steekpass diep gespeeld en de vrijstaande Ozan Demirbas schoot beheerst de 2-0 onder de Benthuizen doelman binnen. Lugdunum had veel balbezit en eigenlijk was er tot aan het laatste kwartier geen reden tot onrust. De gastheren verzuimden om de score echter te vergroten, terwijl de bezoekers het eigenlijk bijna niet meer konden opbrengen om de tegenstander onder druk te zetten. Zonder goed te spelen was de ploeg van trainer Roberto Escudero heer en meester, totdat in de 75e minuut het leer (met wat hulp van de wind) van grote afstand achter doelman Loozen werd geschoten (2-1). Dit gaf de bezoekers nieuwe krachten om het de groenhemden nog lastig te maken in de slotfase. Tot grote kansen kwamen de bezoekers echter niet en zo was de stand na 90+3 minuten terecht 2-1 voor Lugdunum.

Sebrechts na afloop van de wedstrijd: ,,In de tweede helft weet je dat ze er vol voor zullen gaan. Met die wind erbij kon het nog lastig worden. Gelukkig scoren we direct na rust 2-0 en hadden we moeten doorpakken. Voorin gingen we gewoon niet goed met onze kansen om. Op een gegeven moment gaan we ook wissels toepassen en dan zie je dat er wat automatismen verdwijnen in het veld. Al met al een prima overwinning. Hopelijk hebben we hierdoor de weg omhoog weer gevonden.”

Lugdunum – BSC’68 2-1 (1-0) 9. Isitir, 47. Demirbas. Scheidsrechter: Streef

Opstelling Lugdunum: Loozen, Boukhidous, Dijkhuizen, C. Isitir, Atif (70. Thong), Blazques, Elouath (33. Bezzai), de Haas, Sebrechts, Demirbas, Absalem.

Foto’s: G Duprie