Kagia maakte dinsdag bekend dat keeper Aron Wijsman volgend seizoen de Lisserbroekers komt versterken. De 22-jarige Wijsman is bezig aan zijn vierde seizoen bij Noordwijk. LeidenAmateurVoetbal sprak met Wijsman over deze toch wel opmerkelijke overstap.

Aron, je vertrekt van een derdedivisionist naar een derdeklasser. Dat is voor de buitenwacht toch wel een opvallende transfer.

Wijsman: ,,Misschien wel, maar de keuze voor Kagia is een hele bewuste. Bij Noordwijk kom ik niet voldoende aan spelen toe (Wijsman is reservekeeper achter vaste keus Roy Rondeltap, SN) en heb daarom besloten om te vertrekken. Ik heb met diverse clubs contact gehad, maar had het beste gevoel bij Kagia. Mijn vader Anton is jarenlang trainer bij Kagia geweest, dus ik ken de club natuurlijk wel. Kagia is een gemoedelijke dorpsclub, waar iedereen elkaar kent. Ik heb een gesprek gehad met trainer René Ras en weet dat ik de concurrentie moet aangaan met Sander Hogervorst en Jens Gort. Je krijgt nergens de garantie op een basisplaats, dus ook bij Kagia niet. Ik weet alleen dat ik keihard ga knokken voor een plekje onder de Kagia-lat, het is aan de trainer om een keuze te maken’’, aldus de medewerker van Sportservice Haarlemmermeer.

Hoe kijk je terug op je Noordwijk-periode?

Wijsman: ,,Toch wel met een goed gevoel, met verschillende hoogtepunten. Op mijn debuut tegen FC Rijnvogels, waar ik direct werd verkozen tot Man of the Match, de bekerwinst tegen DHC en natuurlijk de wedstrijden die ik vorig jaar keepte in het kampioensjaar, kijk ik met veel plezier terug. Ik heb bij Noordwijk veel geleerd van keepers Mustafa Amezrine en Rondeltap. Noordwijk is een mooie club, maar op mijn leeftijd moet je speelminuten maken. Nu een stapje terug, om later weer stapjes voorwaarts te maken is mijn doel.’’

Speel je  volgend seizoen bij een derdeklasser of een tweedeklasser?

Wijsman: ,,Ik ga ervan uit dat Kagia volgend jaar in de tweede klasse speelt en dan het liefst natuurlijk in West 2. Dat kunnen mooie wedstrijden worden tegen clubs als UVS, Voorschoten’97 en RCL. Kagia heeft een goede spelersgroep en ik denk dat ze dit niet meer uit handen gaan geven’’, besluit Wijsman.