Het gaat nog weinig opleveren om te voorspellen dat Kagia kampioen gaat worden van de derde klasse B in district West 1. De ploeg uit Lisserbroek staat inmiddels een straatlengte voor en ook om de hoek zijn nog geen concurrenten zichtbaar. Onze redactie schreef al meerdere malen dat het een kwestie van tijd is alvorens de champagne ontkurkt kan worden. De Kagianen hebben zich alvast tot hoogste doel gesteld om ongeslagen te blijven hetgeen een unieke prestatie zou zijn. Er komen nog acht hobbels aan, maar of de nummers 10, 13, 9, 7, 11, 3, 12 en 6 in staat zullen zijn om de ‘beer’ te vellen valt te betwijfelen.

Onze redactie ging eens op onderzoek uit. Zijn er meer clubs in het land die de titel al kunnen ruiken c.q. nog ongeslagen zijn? Jazeker, die blijken er zat te zijn in de districten Noord, Oost, West I, West II, Zuid 1 en Zuid II. Zomaar wat clubs die ook nog geen nederlaag hoefden te slikken tot medio maart: SV Lycurgus, SV Donderbroek, NWC, VV Berg’28, PH Almelo, SC ‘t Gooi, Ollandia en zo zijn er nog wel een aantal clubs die we in deze regio (hoogstwaarschijnlijk) niet kennen.

Veel ongeslagen clubs spelen echter lager dan Kagia en dus beperkt onze redactie zich even tot alle klassen boven of gelijk aan de derde klasse. In dat geval is de ploeg van Rene Ras op dit moment bijna de beste qua puntenaantal (niet perse qua puntverlies). De allerbeste is dan BSV Limburgia met 52 punten uit 18 duels. Die ploeg speelt in 2G op zondag in Zuid 2. Hierna volgen de oranjehemden met 48 uit 18.

In West 2 doet Aarlanderveen het ook nog net iets beter overigens met 50 uit 18. Die ploeg speelt echter ook een klasse lager, te weten in 4A.

Aan het eind van het seizoen zal onze redactie een zelfde onderzoekje verrichten. En wie weet is Kagia dan de allerbeste met het standaardteam. En zo niet dan zal het feest er niet minder om zijn aan de Kikkerbeetstraat. Een mooi streven is het wel!

Het aantal klassen dat is onderzocht op een rijtje:

Noord

zaterdag: 18

zondag: 17

Oost

zaterdag: 13

zondag: 21

West I

zaterdag: 15

zondag: 17

West II

zaterdag: 15

zondag: 9

Zuid I

zaterdag: 11

zondag: 18

Zuid II

zaterdag: 0

zondag: 22