HomeZaterdagDerde klasseKnotsgek duel in Wassenaar krijgt geen winnaar

Knotsgek duel in Wassenaar krijgt geen winnaar

-

Derde klasse A (zaterdag)- Blauw Zwart (nummer laatst) en FC Oegstgeest (voorlaatst) deelden in een doelpuntrijke wedstrijd broederlijk de punten: 4-4. Het was aan de Dr. Mansveldkade een niet hoogstaand, maar wel een open en aantrekkelijke wedstrijd waarin beide partijen veel strijd en passie aan de dag legden.

Vooralsnog is de doelsteling voor beide ploegen handhaven want veel meer perspectief zit er niet in dit seizoen. De middenmoot in deze klasse is immers al aardig uit zicht. Blauw Zwart was ondanks de 2-0 nederlaag van een week terug tegen koploper TAVV optimistisch gestemd maar daar was zaterdag weinig van terug te zien in de confrontatie tegen Oegstgeest tijdens de eerste helft. De ploeg van coach Nico van der Salm, die ten opzichte van vorig seizoen flink wat spelers heeft moeten inleveren, begon voortvarend aan het duel tegen de Wassenaarders, maar altijd even effectief was het zeker niet.

In de persoon van Bob den Hollander, die na lang blessureleed weer eens een volledige wedstrijd kon afwerken, was de ploeg wel sterk vertegenwoordigd. Niet alleen met zijn drie doelpunten was de nummer tien belangrijk maar zeker ook als spelmaker.
Zo trok de aanvoerder van de ditmaal in het gifgroen gestoken gasten een vroeg opgelopen achterstand na slecht verdedigen keurig recht, na een overigens snelle en perfect uitgevoerde solo van Mario Gianfiglio en een afgemeten voorzet.In de beginfase had Den Hollander al de 0-1 op zijn schoen, maar Mike van Zonneveld pareerde de inzet bekwaam.

Het was aan de ploeg van Van der Salm zelf te wijten dat zijn manschappen de vele kansen niet verzilverden. Desondanks kwam de verdiende voorsprong er toch voor de bezoekers. Zo verdween een vrije trap van Melvin van Gent van een slordige dertig meter in de kruising met de aantekening dat de Blauw Zwart goalie niet geheel vrijuit ging: 1-2. DE thuisploeg mocht niet mopperen dat het slechts met een 1-2 achterstand de rust in ging nadat de bezoekers een handvol goede kansen verprutsten.

Mede door de te vaak ontbekende doelmatigheid brak er voor FC Oegstgeest bepaald geen fijne tweede helft aan, zo bleek. In de hervatting kwam FC Oegstgeest evenwel nog even goed weg toen de gastheer uit een vreemde klutssituatie voor het doel niet kon scoren. Door het gebrek aan scherpte kreeg de ploeg van Van der Salm in de 55ste minuut toch de rekening gepresenteerd middels de gelijkmaker (2-2). Een domper die even later weer weggepoetst werd met een door Den Hollander benutte penalty. FC Oegstgeest rook weer bloed en dat resulteerde weer niet veel later in een strafschop van Den Hollander: 2-3.

Vervolgens had Daan van Morsel niet de mazzel om het duel min of meer in het slot te gooien; zijn inzet belandde jammerlijk  op het aluminium. De ‘misser’ gaf Blauwzwart vertrouwen want in de slotfase trakteerden ze met veel fysiek FC Oegstgeest op de 3-3 én zelfs op de voor Oegstgeest knotsgekke 4-3 (dood spelmoment). Hiermee leken de gasten geknakt maar de mooiste kansen werden mede door meerdere goede reddingen van Mitchel Zandbergen gemist.

Niettemin kregen de meegereisde Oegstgeest supporters, gelet op het wedstrijdbeeld,  toch nog de verdiende gelijkmaker van Den Holander (weer een strafschop na een discutabele handsbal) op het netvlies in een hectische slotfase met veel emoties.

FC Oegtsgeest uitblinker Den Hollander hield een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd: ,,We verzuimden om het in de eerste helft af te maken waardoor zij in leven bleven. Aan de andere kant kwamen wij in de tweede helft goed weg zodat dit gelijkspel toch wel terecht is, al schieten we er weinig mee op. Maar na de winterstop gaat het echt goed komen met mijn ploeg.”

Tenslotte de trainers. Te beginnen bij Jos van der Helm: ,,Ik ben hier ziek van. We hadden het na de 4-3 af moeten maken. Maar dat is kort na de wedstrijd. MOrgen denk ik er misschien anders over want je kunt ook stellen dat FC Oegstgeest ons voor de pauze in leven heeft gehouden.”

Van der Salm: ,,Het was zeker niet groots, maar wat is er veel gebeurd. Natuurlijk hadden we de klus voor de pauze al kunnen klaren, maar het missen van kansen gaat nu eenmaal niet expres. Uiteindelijk mogen we blij zijn met het puntje. We houden Blauw Zwart in elk geval achter ons.”

Basisopstelling FC Oegstgeest: Zandbergen, Polet, Gianfiglio, Solleveld, Van Gent, Nieuwenburg, Den Hollander, De Bruyn, Van Moorsel, Lichtenbeld, Boerma.

Foto’s: met dank aan Coos Hubscher!