vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKrakerrr van de Week: CVC Reeuwijk-TAVV

Krakerrr van de Week: CVC Reeuwijk-TAVV

-

Ook dit seizoen zal LeidenAmateurVoetbal wekelijks weer 1 of soms twee Krakers van de Week plaatsen. Dat kan gaan om onder meer een derby, degradatieduel, de strijd om de (periode)titel of een burentwist. Wekelijks dient er een keuze te worden gemaakt en dat valt soms niet mee. Er is zoveel boeiends te melden en jouw club is vast het meest interessant. Alle clubs worden sowieso wekelijks meegenomen in de voorbeschouwing. Wij vragen begrip voor gemaakte keuzes, waarbij ook de overeenkomst met desbetreffende club (s) bepalend kan zijn. De derde keuze is gevallen op het treffen tussen CVC Reeuwijk en TAVV.

TAVV leed afgelopen zaterdag het eerste puntenverlies in het nog prille seizoen. Bij het gepromoveerde Aarlanderveen kwamen de blauwwitten – mede door een vroege rode kaart voor goalie Chris van der Zwet – niet verder dan een remise. Komend weekend gaan zij op bezoek bij CVC Reeuwijk. Rechterspits Dorus Boddeke heeft zin in een driepunter.

De 23-jarige Nieuwkoper moest het duel met Aarlanderveen grotendeels toekijken: ,,Al in de tiende minuut werd onze keeper uit het veld gestuurd en daarvan werd ik als aanvaller het slachtoffer. De trainer haalde mij naar de kant. Ik moest me dus opofferen. Alhoewel we bijna de hele wedstrijd een mannetje minder hadden, hielden wij ons goed staande. Ik vond het wel een harde pot. Uiteindelijk werd het 1-1, maar we hadden de wedstrijd ook nog kunnen winnen. Bij een diepe bal was Donny van der Neut er door, maar hij werd volkomen ten onrechte voor buitenspel afgevlagd. Anders was hij zo in een één tegen één-situatie met de doelman gekomen. Maar goed, dat heb je nu eenmaal met eigen grensrechters.”

Boddeke is nieuw in de selectie van coach Frenk van der Kleij. Hij kwam over van Nieuwkoop: ,,Daar heb ik in het eerste en tweede elftal gespeeld. Met het eerste promoveerden we naar de tweede klasse, maar we degradeerden daarna meteen. Het was een rampseizoen. Omdat ik voor mijn studie twee keer een tijd in het buitenland ben geweest, kon ik dan ook geen vaste waarde voor het eerste elftal zijn. Het afgelopen jaar maakte ik deel uit van het tweede. Tijdens het seizoen hebben Sebastiaan van der Voorn en Jeffrey Pieterse  – mijn beste vrienden – en ikzelf een akkefietje met het bestuur gehad. We konden het niet eens worden. Daarop hebben we besloten de club te verlaten en hebben we ons bij TAVV gemeld.”

 

Coach Van der Kleij was blijkbaar in zijn nopjes met de komst van het trio, want de nieuwkomers draafden tot nu toe steeds op in het standaardteam. Boddeke maakte zijn uitverkiezing in de basiself tijdens de competitie-ouverture tegen FC Oegstgeest direct waar. Met de eerste en derde treffer van het duel legde hij de basis voor de uiteindelijke 6-0 zege. Een mooie binnenkomer. ,,We spelen met drie spitsen. Ik start op rechts, maar we hebben voorin de vrijheid om steeds van positie te wisselen. We hebben een beweeglijke voorhoede. Zelf ben ik aardig allround. Ik ben redelijk snel, heb best inzicht in het spel en kan lekker schieten. Zo pik ik mijn goaltjes dus wel mee. Ik ben heel blij dat ik van de trainer de kans heb gekregen om me in het eerste waar te maken. We vormen met elkaar sowieso een heel goede groep, met ambitie. Ik heb het super naar mijn zin. De selectie is in vergelijking met vorig seizoen echt versterkt en dat biedt zeker kansen om bovenin mee te draaien. TAVV wil graag weer terugkeren in de tweede klasse. Daarop is alles gericht. In de media worden we als favoriet voor de titel genoemd, maar we willen onszelf toch ook niet al te grote druk opleggen. Je kunt eigenlijk beter de underdog zijn, want elke ploeg wil tegen de favoriet vlammen. Aan de andere kant: als wij dan zo genoemd worden, moeten we het – hopelijk – ook maar waarmaken”, vertelt de spits.

Boddeke, die niet alleen graag voetbalt maar ook regelmatig in Nieuwkoop het tennisracket hanteert, is sinds kort als SAP business consultant werkzaam bij Serac Applications BV in De Meern. ,,Ik word intern opgeleid om bij bedrijven softwarepakketten te gaan installeren”, legt hij uit. Al met al is de Nieuwkoper dus een bezig baasje.

Voor het komend weekend staat de ontmoeting met CVC Reeuwijk in zijn agenda genoteerd. ,,Eerlijk gezegd weet ik nog niet veel van ze. Ik zoek eigenlijk nooit van tevoren informatie over onze komende tegenstander op. Maar onze trainer vertelt ons natuurlijk wel het een en ander over wat we kunnen verwachten. Hoe dan ook, wij willen elke wedstrijd winnen en dat geldt natuurlijk ook voor dit potje. Ik houd het op een 0-2 overwinning”, besluit Boddeke.

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read