Krakerrr van de Week– Ook dit seizoen wordt er wekelijks een Krakerrr van de Week gepubliceerd. Soms zelfs twee. Dat kan gaan om een stadsderby, streekderby, burentwist, topper, een kelderwedstrijd of er wordt om een andere reden gekozen voor schijnwerpers op 1 of 2 (of dus meerdere) regionale clubs. Onze redactie begrijpt dat er elk weekend meer wedstrijden van formaat op de rol staan, maar er moet nu eenmaal een keuze worden gemaakt. In elk geval wordt er door onze redactie rekening gehouden met het door de club gekozen pakket en daaraan gekoppelde mogelijkheden. De nieuwe keuze is gevallen op het duel Van Nispen-ASC in de derde klasse A op zondag waarbij de schijnwerpers vooral gericht staan op de rood-zwarten. Kan de ploeg uit Oegstgeest op gaan voor de kampioenspoule?

Het is dringen geblazen in de derde klasse Q1 om een plaatsje in de kampioenspoule te bemachtigen. Met nog twee duels voor de boeg staat het op de derde plek bivakkerende ASC er goed voor. Aanstaande zondag gaan de roodzwarten op bezoek bij Van Nispen, dat nog een kleine kans heeft zich bij de eerste zes te plaatsen. ASC’er Ruben Dutrieux blikt vooruit.

De 38-jarige middenvelder is een bezige bij op sportpark Overveer. De Oegstgeestenaar maakt niet alleen deel uit van het keurkorps van trainer Mo Bougrine. Hij is fulltime in functie bij de club. ,,Ik ben verenigingsmanager. Dat wil zeggen dat ik me met van alles en nog wat bezighoud. Ik ga na of de velden goedgekeurd worden, regel het mailverkeer, ben het aanspreekpunt en houd me bezig met allerlei commissies. Eigenlijk volg ik het hele reilen en zeilen van de vereniging. We zijn een grote club aan het worden. Sinds onze verhuizing naar het nieuwe complex is met name onze seniorenafdeling flink gegroeid. Zo heeft een aantal studententeams zich bij ons aangemeld. Daarnaast zijn A-junioren voor wie we destijds aan de Kempenaerstraat op zaterdag geen plek hadden nu weer lid geworden, als senior. Al met al is het aantal seniorenelftallen toegenomen van zeven naar negentien. Het ledenaantal ligt nu tussen de 950 en 1000”, vertelt Dutrieux.

De routinier, die in de jeugd even een uitstapje naar Rijnsburgse Boys maakte en voor het overige steeds voor ASC uitkwam, was van plan dit seizoen bij de reserves te gaan acteren. Het liep anders. ,,Ik wilde nog wel deel uitmaken van de selectie, maar met het idee om in het tweede elftal te spelen. Maar ik bleek nodig in het eerste. In dat team ben ik de verdedigende middenvelder. Ik moet eerlijk bekennen dat we eigenlijk boven verwachting presteren. We dachten een lastig jaar tegemoet te gaan en vermoedden zeker niet dat we voor de promotiepoule in aanmerking zouden komen. We zijn en blijven toch een soort studentenclub. Het moet vooral leuk zijn met z’n allen. Dat is nu eenmaal de clubcultuur. Veel andere dingen zijn ook belangrijk. Toch willen we op de langere termijn wel hogerop, maar we gingen er van uit dat het nu nog te vroeg zou zijn. Als we ons inderdaad bij de eerste zes weten te scharen, gaan we er natuurlijk wel degelijk voor. Positief is dan sowieso dat we niet in de vierde klasse kunnen belanden.”

Opmerkelijk is dat Dutrieux als defensief ingesteld middenvelder met vijf doelpunten topscorer is van de Bougrine-formatie. Afgelopen zondag was hij zelfs matchwinner in het treffen met Nicolaas Boys (1-0): ,,Dat was een strafschop. Mijn derde van deze competitie. Verder scoorde ik met een vrije trap en met een gewoon velddoelpunt. Het scoren is bij ons overigens wel een probleempje. We zijn voorin wel een stuk sterker geworden met de komst van Ahmed Fernane, Ilker Kacar en Rutger Hoogkamer. We hebben nu veel snelheid en diepgang via de zijkanten, maar dat vertaalt zich nog niet in meer doelpunten.”

In de twaalf tot nu toe afgewerkte duels kwam ASC tot achttien treffers. Dat is niet veel in vergelijking met veel overige ploegen. Zo kwam bijvoorbeeld WVC, de nummer acht van de ranglijst, al tot 35 succesvolle pogingen. Daar staat tegenover dat de Oegstgeestenaren slechts dertien goals tegen kregen. Alleen Nicolaas Boys kreeg er minder om de oren: twaalf. ,,In de eerste seizoenshelft is duidelijk geworden dat we over een redelijk stabiele verdediging beschikken. We hebben een sterk centraal duo achterin. Dat bestaat uit Sean Goebel en Jeroen van Bergen, die zich heel goed heeft ontwikkeld. Daar komt nog bij dat we meer druk naar voren zetten en zo proberen onze defensie te ontlasten”, verklaart Dutrieux.

Alhoewel ASC met 23 punten uit twaalf duels op koploper DIOS (12-30) na de minste verliespunten heeft, zijn de Overveer-bewoners pas zeker van een plekje in de kampioenspoule als zij nog één van de twee resterende potjes winnen. Dutrieux acht de kans dat de driepunter al bij Van Nispen wordt binnengehaald reëel. De opponent van komende zondag startte deze jaargang sterk en bleef zeven duels ongeslagen. Daarna kwam de klad er echter in bij equipe uit De Zilk: vier wedstrijden op rij gingen verloren. Pas afgelopen weekend wonnen de geelhemden weer eens, met 1-2 bij MMO. ,,We hebben in het verleden vaak van ze verloren, maar ik ga er nu van uit dat we winnen, zeg maar met 1-0. Het wordt sowieso een leuke wedstrijd”, besluit de Oegstgeestenaar.