donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLeroy de Haas (Lugdunum): ,,Meer dan een punt zat er niet in...

Leroy de Haas (Lugdunum): ,,Meer dan een punt zat er niet in tegen Alphia”

-

Derde klasse A (zaterdag)- Hoe zou Lugdunum zich herstellen van de gestaakte wedstrijd vorige week tegen Nieuwkoop tegen het hoger geplaatste Alphia? Ook in de wetenschap dat ze de strijd in Alphen aan den Rijn op sportpark De Bijlen moesten aangaan zonder de geschorste Martijn van Leeuwen en Tom Dijkhuizen? Lugdunum-aanvaller Leroy de Haas was er duidelijk over: ,,De invallers deden het prima en achteraf kunnen we met deze 2-2 tevreden zijn. Meer zat er niet in vandaag.”

De Leidenaren begonnen moeizaam, maar kwamen steeds beter in de wedstrijd.De Haas zelf zorgde voor de 0-1. Kort voor rust kon hij de voorsprong uitbreiden, maar zijn inzet spatte uiteen op het lichaam van de doelman van Alphia. De thuisploeg kreeg meer en meer grip op het spel en dat trokken ze de tweede helft zeker door. De Haas: ,,Zij waren toen veel beter en vijf minuten voor tijd stond dan ook de logische 2-1 op het scorebord (twee treffers van Killian Bouwhuis, red.). Zij hadden ook de beste kansen op een nog grotere voorsprong. Maar gelukkig kregen we in de laatste minuut nog een dik verdiende elfmetertrap. Een duidelijke handsbal in hun doelgebied en daar hoefde geen VAR aan te pas te komen.”

Ilias Absalem benutte dit buitenkansje en zorgde zo voor de 2-2 eindstand. ,,Voor ons was dit het hoogst haalbare vanmiddag. Komende zaterdag zijn we vrij en dan wacht een week later thuis het gepromoveerde Aarlanderveen op ons, een aardige voetbalkluif. Maar we bekijken het van week tot week. En als we hard blijven werken dan komen de resultaten vanzelf wel”, aldus de positief denkende Leidse aanvaller, die eerder als back opgesteld werd.

Trainer Roberto Escudero: ,,We misten zeven potentiele spelers voor de basis en dan is 2-2 zeker geen slecht resultaat tegen een tegenstander die voetbalt met een idee. Ik vind Alphia echt één van de beter voetballende ploegen in deze klasse. Er is keihard gewerkt en vooral na rust hadden we moeite om het bij te benen, maar het had eerder ook 0-2 kunnen zijn. Al met al ben ik tevreden over de instelling van mijn ploeg. Zelfs met een 2-1 nederlaag zou ik tevreden zijn geweest.”

Met de 2-2 uit bij Alphia staat Lugdunum nu achtste met 10 uit 7 (13-16) waar Alphia de vijfde plek op de ranglijst in deze derde klasse A inneemt met 13 uit 8 (20-12).

Alphia- Lugdunum 2-2 (0-1).

Basisopstelling Lugdunum: Van Wanrooij, L. de Haas, Brandt, Gras, Atif, Blazquez, Mouchih, Absalem, De Jong, Van Heijningen, O. Bayram.