Derde klasse A (zaterdag)- Het kan er bij Jeffrey Loozen niet in dat er onnodig bij laagvlieger DWO met 3-2 verloren werd. De ‘Kikkers’ maakten in Zoetermeer weer een verkeerde sprong zoals eerder de laatste weken na de winterstop en dat terwijl het seizoen goed begon en voor de winterslaap met een derde plaats een behoorlijke klassering was bereikt.

Hij blikt enigszins gefrustreerd, maar zeker zwaar teleurgesteld terug op het verloren duel. ,,Een zware tegenvaller en schande om van een degradatiekandidaat te verliezen”, is zijn eerste reactie. Nu is het per saldo zo in de voetballerij dat degradatiekandidaten zich na de winterstop gaan roeren en de mouwen opstropen. Dat zal DWO (Door Wilskracht Overwinnen) ook hebben gedaan en het maakte het verschil in dit verloren duel. De thuisclub was vanaf de aftrap gretig en binnen twaalf seconden lag de bal al in de Leidse touwen. ,,De verdediging stond te slapen en ik kon er zelf net niet bij”, verontschuldigt Loozen zich. ,,We speelden de laatste tijd minder en hadden voor deze wedstrijd een plan bedacht. Zo mochten we de tegenstander vooral niet onderschatten. Het ging echter al snel fout en dus kun je spreken van een verschrikkelijk begin”, baalt de doelman na. In de twintigste minuut was het weer raak. Bij een vrije trap stonden er twee man vrij bij de tweede paal en het werd 2-0. Kort voor de thee deed Leroy de Haas iets terug, 2-1, waardoor er weer hoop in de groen-witte harten sloop. ,,Dus gingen wij vol goede moed de tweede helft in”, aldus Loozen.

Die tweede helft leverde in ieder geval de gelijkmaker van Ozan Demirbas op zodat een Leidse zege alsnog in het perspectief lag. ,,Maar er werden daarna veel verkeerde keuzes gemaakt en het zag er soms niet uit. Na die gelijkmaker wilden wij het teveel forceren en dat lukte niet.” Zo snel als de openingstreffer viel, zo laat viel de winnende voor de gastheren waardoor Lugdunum op de valreep alsnog de bietenbrug op ging. ,,Ik heb er eigenlijk weinig woorden voor”, baalt de verliezende doelman nog na. ,,Iedereen dacht dit doen we wel even en dat is de verkeerde instelling. Ik miste bij sommigen de mentaliteit om vol gas te geven en zij moeten dan ook maar eens in de spiegel kijken. Er komt nog een derde periode en daar moeten wij voor willen gaan”,  klinkt Loozen strijdvaardig. Dan zullen zijn teamgenoten dezelfde winnaarsmentaliteit als de sluitpost moeten tonen en wekelijks volle bak gaan om er nog een leuk seizoen van te kunnen maken. Een seizoen dat tot op heden te wisselvallig verloopt.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, Boukhidous, C.Isitir, Blazquez, Atif, Absalem, Amghar, Demirbas, Thong, De Haas, O.Isitir.