HomeZaterdagDerde klasseLugdunum komt in blessuretijd naast VVSB

Lugdunum komt in blessuretijd naast VVSB

-

Derde klasse A (zaterdag)-Na de meer dan fraaie overwinning vorige week op Aarlanderveen wilden de mannen van trainer Roberto Escudero dit weekend een goed vervolg geven aan deze zege. Op bezoek bij VVSB uit Noordwijkerhout werd er met 2-2 gelijkgespeeld. De Leidse gelijkmaker viel in de allerlaatste minuut, maar volgens aanvaller Koos de Haas had er zeker gewonnen kunnen worden.

De Haas over de wedstrijd: ,,We begonnen scherp aan de wedstrijd. Toch kwamen we uit één van hun spaarzame momenten op achterstand na een klein kwartier spelen. Op dat moment was dat hun enige kans van de wedstrijd. We lieten het er niet bij zitten en gingen opportunistischer spelen. Al gauw hadden wij een veldoverwicht en halverwege de eerste helft werd Soufiane Boukhidous net buiten de zestien neergelegd. De daarop volgende vrije trap werd prima binnengeschoten door mijn broer Leroy. Na de gelijkmaker kregen we meerdere kansen om op voorsprong te komen. Helaas ontbrak de precisie en dan zal je altijd zien dat de goal aan de andere kant valt. Kort voor rust kregen zij een pingel toegekend die nogal dubieus was. Maar goed, ze schieten hem wel binnen en met een 2-1 achterstand gingen we rusten.”

Vevolgend: ,,Tijdens de onderbreking zeiden we tegen elkaar dat we ons niet uit het veld moesten laten slaan door hun voorsprong. De eerste helft had bewezen dat we kansen genoeg kregen en dat dit de tweede helft ook wel zou gebeuren. Rust bewaren was het devies en we hadden wederom het veldoverwicht. Helaas wilde het doelpunt maar niet vallen. VVSB creëerde eigenlijk helemaal niets, op een bal buitenkant paal na. Alles op alles werd er gezet om er minimaal een gelijkspel uit te halen. Het moest van ver komen, maar in de allerlaatste minuut pikte Boukhidous weer zijn goaltje mee. Er werd direct afgefloten, daar waar enkele minuten blessuretijd zeker op z’n plaats waren geweest. Helaas gebeurde dat niet en houden we een schamel puntje over aan deze wedstrijd. Er had veel meer in gezeten als de scherpte er was geweest.”

De Leidenaren blijven door dit resultaat steevast in de middenmoot staan, maar zullen zeker nog met een schuin oog naar boven kijken. Volgend weekend speelt de groen-witte brigade thuis in de Kikkerpolder tegen stadsgenoot Sporting Leiden. Op voorhand een wedstrijd om naar uit te kijken. Overigens ging Sporting Leiden verrassend onderuit op eigen veld tegen Oudewater (0-2).