donderdag, april 25, 2024
HomedistrictsbekerLugdunum overklast Roodenburg na de rust: 6-2

Lugdunum overklast Roodenburg na de rust: 6-2

-

Districtsbeker, poule 41-Dat Lugdunum de winst zou pakken leek op voorhand zeker; de club speelt niet voor niets een klasse hoger en had zich bovendien nog aardig versterkt ook. Roodenburg is pas een week in training waar Lugdunum al een paar weken tegen de bal heeft getrapt. Dat werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds duidelijker. Dat het uiteindelijk ‘maar’ 6-2 werd was een meevaller voor de bezoekers.

Youssef Bardaa, flankspeler van Roodenburg: ,,Het was heel warm en spelen op kunstgras maakt het extra zwaar. Ik heb geloof ik vijf flessen water gedronken en dat was zeker niet te veel. We zijn pas een weekje in training en dat merkte je vooral in de tweede helft. Zelf ben ik vijf weken op vakantie geweest en heb daar heerlijk genoten. Een beetje op het strand voetballen en dat was het wel. We hebben vandaag kansloos verloren, maar het was een heel zinvolle wedstrijd voor ons. Zo doe je conditie op.” De balvirtuoos over het komende seizoen: ,,We moeten in vergelijking met vorig jaar een paar stappen vooruit doen. Roodenburg heeft een jong team en we kunnen niet verwachten voor de titel te gaan of zo. De middenmoot zou mooi zijn.”

Soufian Boukhidous had genoten in het veld: ,,Na een jaar zonder competitievoetbal was het weer heerlijk om in het veld te staan. Wel erg zwaar, want een wedstrijd is toch een ander verhaal dan een training. Ik voelde me gelijk weer thuis en de samenwerking met Koos de Haas liep erg lekker moet ik zeggen. Roodenburg kwam twintig minuten goed mee, maar zakte daarna weg. We hadden er meer kunnen of moeten maken in de tweede helft, maar goed, het was een eerste wedstrijd. Volgende week tegen Quick Boys 2 wordt het een heel ander verhaal.” De lach van oor tot oor zegt eigenlijk genoeg over hoe de spits zijn terugkeer beleefd heeft. Lugdunum lijkt een levensgevaarlijk koppel in de aanval rijker.

Lugdunum-Roodenburg 6-2 (2-1). 23. Abed 0-1, 35. Absalem 1-1, 40. K. de Haas 2-1, 50. Boukhidous 3-1, 54. K. de Haas 4-1, 66. Elouath 5-1, 72. K. de Haas 6-1, 84. Bardaa 6-2.

Basisopstelling Lugdunum: Van Wanrooij, Leroy de Haas, Dijkuizen, Brandt, Bayram, Mouchih, Absalem, Aalders, Boukhidous, Van Heijningen, Elouath.

Basisopstelling Roodenburg: Idriss, Corte Real, Yuksel, Bouchnafa, Bardaa, Khalid, Bouchlaf, Belkhir, Abed, Serraj,Mouchih.

Foto’s: met dank aan G.Du Prie

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read