Derde klasse A (zaterdag) – FC Oegstgeest-doelman Mitchel Zandbergen was er een kleine 24 uur na de ‘thuiswedstrijd’ uit op sportpark Markveld bij Oudewater heel duidelijk over: ,,De eerste helft was zo ondermaats slecht waardoor je na een half uurtje spelen kansloos met 3-0 achter stond. Dan sta je ook nog opeens met tien man en dan moet je je mouwen echt wel opstropen om niet afgemaakt te worden. En die tweede helft herpakken we ons toch na wat ingrepen en opportunistisch spel met de lange bal op onze balvaste spitsen. Zo kwamen we toch op 3-1 en dat het ver in de blessuretijd uiteindelijk 4-1 is geworden, is alleen maar voor de statistiek. Als we in de wedstrijd immers alles doen wat we elke keer op de training laten zien dan moet het een keer lukken.”

Met deze hele belangrijke wedstrijd had FC Oegstgeest die drie punten meer dan nodig, staande op plek veertien, laatste, met 3 uit 7 waar Oudewater één plaatsje hoger stond in deze derde klasse A met 4 uit 7. Maar de praktijk bleek weerbarstiger te zijn dan de theorie. ,,Na twee minuten al achter, toen weer een tegentreffer na tien minuten en na een half uur lag de derde al achter mij in het net. En door twee gele kaarten rond dat doelpunt moesten we ook afscheid nemen van Bas Nieuwenburg. Natuurlijk werd er ook nog een tegentreffer van ons afgekeurd, maar we stonden voor rust gewoon niet goed. Gelukkig kon ik er nog wat tegenhouden anders was de ruststand rampzalig geweest”, aldus Zandbergen.

Met twee wissels, wat omzettingen, de lange bal hoog naar voren, opportunistisch spel en duidelijk opgestroopte mouwen bij de Oegstgeestenaren zag trainer Nico van der Salm nog Melvin van Gent de 3-1 scoren uit een strafschop maar vooral een strijdend FC Oegstgeest met een 4-1 nederlaag van het veld stappen. Zandbergen: ,,Deze tweede helft gaf ons gelukkig wel een goed gevoel.” Over twee weken is Gouda thuis op sportpark ‘de Voscuyl’ de tegenstander, negende met 8 uit 8 waar de thuisploeg veertiende en laatste blijft met 3 uit 8 (8-28). ,,Dan moet het maar eens gaan gebeuren, net als op de training”, sprak de goedgemutste doelman van FC Oegstgeest.

FC Oudewater – FC Oegstgeest 4-1 (3-0). 2. Oudewater 1-0, 10. Oudewater 2-0, 30. Oudewater 3-0, 70. M. van Gent 3-1 (strafschop) en 90. +5. Oudewater 4-1.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Zandbergen, Polet, Groeneveld, Smallenbroek, Nieuwenburg, Bakker, Boerma, De Bruijn, Van Gent, Van Moorstel, Den Hollander.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl