HomeZaterdagDerde klasseNederlagen voor Stompwijk'92, Voorschoten'97 en Sporting Leiden

Nederlagen voor Stompwijk’92, Voorschoten’97 en Sporting Leiden

-

Derde klasse A

Nicolaas Boys-Sporting Leiden 2-1

Fusieclub Sporting Leiden is er niet in geslaagd om de eerste zege van het seizoen tegen Van Nispen van vorige week een vervolg te geven. In Nieuwveen werd met 2-1 verloren van Nicolaas Boys dat daarmee verder afstand nam van de Leidese ploeg in de onderste regionen. Trainer Charl van Goozen was niet tevreden over de eerste helft. ,,Het was te mak en dat had beter gemoeten. In de tweede helft speelden we feller en kregen we ook meer kansen. Ik denk dat we al met al een puntje hadden verdiend, maar het mocht niet zo zijn. Nicolaas Boys was wel wat fitter, naar mijn idee.” Het Leidse doelpunt, de 1-1, kwam op naam van Jim Pracht via een fraai afstandsschot.

De Kennemers-Voorschoten’97 5-0

Voorschoten’97 bleek niet bij machte om de koploper te vloeren en speelde een min of meer kansloze wedstrijd. De teller stokte bij vijf treffers voor de thuisploeg, die vooralsnog geen enkel foutje maakte in de gespeelde wedstrijden. Voorschoten’97 bleef door dit resultaat staan op negen punten na tien gespeelde wedstrijden. Dit levert de elfde plaats op. Vervelender dan de nederlaag nog was de trap die Hamid Sarmastzada in zijn gezicht kreeg. Het is op dit moment niet bekend wat precies de schade is voor de onfortuinlijke speler.

Derde klasse B

Stompwijk’92-Full Speed 1-2

Stompwijk’92 kreeg niet wat het verdiende tegen lijstaanvoerder Full Speed. De ploeg van Patrick Kamperveen ging op eigen veld met 1-2 onderuit. Vlak voor de pauze kopte Fernando Zabala de 1-0 binnen. Doelman Jesper van Leeuwen keerde tien minuten na de pauze een strafschop, maar tien minuten later kwam de ploeg uit Delft alsnog op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd voelde de gastheer zich bestolen vanwege een afgekeurd doelpunt van Nick Ammerlaan. Daarna werd de middag nog zuurder voor Stompwijk’92 want vlak voor tijd viel het derde doelpunt en deze werd voorzien van een handtekening door Full Speed. Opvallend was nog het debuut van Kite Beuvink (16 jaar!). Een kwartier voor tijd viel de jongeling in bij de nummer elf op de ranglijst.