Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum is er niet in geslaagd om de 0-1 voorsprong vast te houden tegen Nieuwkoop. Eerder werd dit duel in de 81ste minuut gestaakt. Op dat moment waren er nog maar negen Leidse spelers over vanwege twee rode kaarten. Het spel moest hervat worden met een strafschop voor de thuisclub. De elfmetertrap werd benut en vlak voor tijd werkten de gastheren ook nog de 2-1 binnen.

Lugdunum-trainer Roberto Escudero: ,,Uiteraard wisten we dat dit een mogelijk scenario kon worden. Delano van Wanrooij zat nog in de buurt van de ingeschoten pingel, maar het was dus meteen 1-1. Daarna hebben we eigenlijk niets weggegeven tot in de voorlaatste minuut. Een voorzet vanaf de flank kwam laag voor en we kregen de bal helaas niet weg. De inzet ging via een voet van een Lugdunum speler over de doellijn. Wel wat pech dus, maar het is niet anders. We moeten ons vooral vasthouden aan de goede reeks die we de voorbije tijd hebben neergezet.”

Lugdunum en Nieuwkoop, voor wie Dennis Boer de strafschop benutte en de van stal (lees: derde elftal) gehaalde Roland Kooijman de 2-1 maakte, staan nu samen op de gedeelde derde plaats met twintig punten. Nummer twee Aarlanderveen heeft zeven punten meer en koploper TAVV verzamelde 29 punten en heeft nog een duel bij Sporting Leiden open staan.

Opstelling Lugdunum: Van Wanrooij, Ö.Bayram, Brandt, Gras, H.Bayram, Blazquez, L.de Haas, Absalem, De Jong.