Derde klasse B (zaterdag)- Stompwijk ’92 ging zondag op bezoek bij het Delftse SEP. Beide ploegen kregen in deze wedstrijd wat kansen, maar gescoord werd er niet (0-0).

Donny van Marwijk was in de eerste helft dichtbij de openingstreffer voor de bezoekers, maar een Delftse verdediger kon op de doellijn nog net redding brengen. Tien minuten voor tijd leek Nick Ammerlaan voor de 0-1 te gaan zorgen, maar de bal stuiterde via de binnenkant van de paal weer het veld in. In de slotminuut van de wedstrijd moest aan de andere kant de prima keepende Jesper van Leeuwen handelend optreden en zo redde de Stompwijk’92 -doelman in ieder geval een punt voor zijn team.

Nick Ammerlaan, al zijn hele voetballeven uitkomend voor de Stompwijkse omniclub, evalueerde na afloop alvast de eerste seizoenshelft van zijn ploeg: ,,Voorafgaande het seizoen zag ik er erg tegenop om in deze Haaglanden-klasse te spelen en helaas zijn mijn verwachtingen uitgekomen. De wedstrijden tegen clubs als WIK en ODB waren een verschrikking, dan gaat de lol in het spelletje er snel vanaf. Wij hebben een jonge ploeg die absoluut niet tegen dat intimidatievoetbal van die ploegen bestand is. Ik moet eerlijk zeggen dat dit niet voor alle ploegen geldt. SEP, de tegenstander van vandaag, was een sportieve tegenstander en ook tegen Full Speed kun je prima voetballen, maar dat zijn helaas de uitzonderingen in deze klasse. Ik ben eerlijk gezegd een beetje jaloers op clubs als SJZ, Meerburg en Warmunda, die wel de overstap naar de zaterdag hebben gemaakt. Ik zou graag weer tegen deze dorpsclubs willen spelen.”

Vervolgend: ,,Nee, ik weet niet hoe het bestuur van Stompwijk ‘92 tegenover een overstap naar de zaterdag staat. Ja, de resultaten zijn tot nu toe ook wat teleurstellend maar hoe vreemd het ook moge klinken, als spelersgroep hebben we dit seizoen veel plezier. De trainingen van Patrick Kamperveen(dit seizoen nieuw bij de club, SN) zijn prima. Patrick heeft dit seizoen veel jonge jongens in laten treden en past uitstekend bij de club. Ik ben nu 29 jaar en wil graag nog een paar seizoenen voor Stompwijk’92 voetballen, maar met deze Haagse klasse ben ik helemaal klaar. Alle clubs waar we in het verleden met veel plezier tegen speelden zijn al verhuisd naar de zaterdag en wat mij betreft volgt Stompwijk’92 ook zo snel mogelijk”, aldus de aanvaller tot besluit.