vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseNicolaas Boys-Sporting Leiden krijgt voortijdig einde

Nicolaas Boys-Sporting Leiden krijgt voortijdig einde

-

Derde klasse A Hoog (zondag)-Het beloofde een heerlijke voetbalmiddag te worden: een onbewolkte hemel, twee ploegen die speelden om een promotieplek af te dwingen en een fiks aantal toeschouwers langs het veld. Het eindigde echter gitzwart: een speler die volledig door het lint ging en de scheidsrechter te lijf dreigde te gaan. De arbiter van dienst zag terecht geen andere oplossing dan voor een vroegtijdig einde te fluiten.

De Leidenaren stonden voor het begin van de match op een tweede plek in de derde klasse hoog. Dat zou aan het einde van deze serie promotie betekenen. Winst was voor Nicolaas Boys een noodzaak om ook mee te blijven doen in de strijd om een afdeling hoger te mogen spelen. Dat werd direct al een moeilijke klus toen Gökhan Yazici al na luttele minuten scoorde na een knappe steekpass. Het was een van de weinige momenten dat de bezoekers voor gevaar konden zorgen. Dat deden de Boys des te meer. Het was puur aan de kwaliteiten van doelman Delano van Wanrooij te danken dat de ploeg uit Nieuwveen niet scoorde. Met een aantal sublieme reddingen hield de sluitpost zijn team op de been. Zijn optreden gaf de wedstrijd nog enig niveau; het veldspel van beide partijen was chaotisch, nerveus en simpelweg armoedig te noemen.

Direct na rust maakte Van Wanrooij zijn enige foutje van deze middag. Een bal viel tussen zijn verdedigers en aanvaller Fabio Dos Santos, even aarzelen van de keeper was voor Dos Santos genoeg om de bal in het Leidse doel te prikken. Beide ploegen hadden meer in gedachten dan een gelijkspel, maar een doelpunt scoren is niet eenvoudig als er zo veel fout gaat op het veld. Dan was er ook nog eens de wind die het leer vaak een onvoorspelbaar werktuig maakte. Was het de frustratie of onmacht dat er zo veel misging dat al het ongenoegen zich richtte op het fluiten van de scheidsrechter? Wie zal het zeggen, maar feit is wel dat de sfeer op en langs het veld steeds onaangenamer werd.

De vlam sloeg helemaal in de pan toen Yazici twee keer geel en rood kreeg en kon inrukken. Weliswaar was er een overtreding op de aanvaller gemaakt, maar dat kon zijn reactie van geen kant goed praten. Het was aan het kordate optreden van medespelers te danken dat de scheidsrechter ongeschonden de kleedkamer haalde. Zo kwam er voortijdig een einde aan een droevige voetbalmiddag. Dat deze wedstrijd op meerdere fronten een staartje krijgt is overduidelijk. Een matpartij in Voorschoten, een keeper bewusteloos geslagen in Hoofddorp en een gestaakte wedstrijd in Nieuwveen; het stemde uw verslaggever uitermate droef tijdens zijn autorit terug naar huis.

Nicolaas Boys-Sporting Leiden 1-1 (vijf minuten voor het einde gestaakt). 5. Yazici 0-1, 48. Dos Santos. Scheidsrechter De Goede. Toeschouwers: 100.

Basisopstelling Nicolaas Boys: Stouten, Hoogeveen, Burgmeijer, Dos Santos, Van Veen, Egberts, Van Gils, Moerdijk, Teunissen, De Groot, Janmaat.

Basisopstelling Sporting Leiden: Van Wanrooij, Berdai, Van Leeuwen, Maaskant, Mink, Filippo, Heemskerk, Kalangu, Yazici, De Haas, Pinas.

Foto’s: met dank aan Kees Verhaar.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read