HomeZaterdagDerde klasseOngeslagen reeks Lugdunum duurt voort door winst op Nieuwkoop: 2-0

Ongeslagen reeks Lugdunum duurt voort door winst op Nieuwkoop: 2-0

-

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum is zeer voortvarend begonnen aan de derde periode. Met elf punten uit vijf wedstrijden mocht de ploeg van Roberto Escudero zeer tevreden zijn. De Leidenaren zijn sinds 23 februari ongeslagen, de laatste drie wedstrijden werden zelfs allemaal gewonnen. Zaterdagmiddag reisde Nieuwkoop af naar sportpark Kikkerpolder II. De heenwedstrijd van 1 december 2018 wekt nare herinneringen op bij Lugdunum. Er werd met 5-0 verloren in Nieuwkoop, ondanks dat de Leidenaren de wedstrijd in de eerste helft al naar hun hand hadden kunnen zetten. Een extra reden dus om vol voor de winst te gaan. Dit was te zien aan de aanvalsdrift. De groenhemden creëerden veel kansen en behielden de drie punten in eigen huis: 2-0. Gevolg is dus een nog sterkere positie in de strijd om de derde periodetitel.

De thuisploeg had vanaf het begin de overhand. Lugdunum kon mede door kansen voor Marouan Boukhidous en Mike Aalbers op voorsprong komen, maar de afronding was nog onvoldoende. De Nieuwkoopse doelman werd onder vuur genomen, maar redde een aantal keer zeer adequaat. Doelman Jeffrey Loozen had het aan de andere kant van het veld een stuk rustiger. Ondanks alle mogelijkheden voor de Leidse voorhoede kwam de thuisploeg pas op slag van rust op 1-0. De zeer verdienstelijk spelende Brian Thong werd onreglementair naar de grond gewerkt, wat leidde tot een strafschop. Ozan Isitir verzilverde het buitenkansje. Deze minimale voorsprong was meteen de ruststand, terwijl het verschil een stuk groter had kunnen en misschien wel moeten zijn.

Linksback Nabil Atif was zich ervan bewust dat de score al verder uitgebreid had moeten zijn: ,,We gaven zelfs niets weg, alleen een kopbal in het begin. Voor de rest hebben ze eigenlijk geen kans gecreëerd. Wij hadden juist genoeg kansen, maar het lukte niet om veel te scoren. Het had zo 5-0 kunnen zijn.”

In de tweede helft ging Lugdunum nadrukkelijk op zoek naar meer doelpunten, zonder meer weg te geven achterin. Met het inbrengen van de ervaren Nino Poulina en Tim de Cler hoopte Escudero voor wat meer controle te zorgen. Dit wierp zijn vruchten af, want op een aantal ongevaarlijke corners na kwam Nieuwkoop niet in de buurt van het Leidse doel.

De bevrijdende treffer viel een kleine tien minuten voor tijd. Ozan Isitir kapte zijn man uit op de achterlijn en gaf de bal strak over de grond voor. De dit keer op de rechterflank spelende Boukhidous stond vrij en kon de bal binnen schuiven. De 2-0 eindstand is van groot belang voor Lugdunum. Met het oog op volgend seizoen weten de Leidenaren wat hun te doen staat. ,,We hebben nu zes wedstrijden niet verloren. We gaan dus vol voor de derde periode en de derde plaats. De nacompetitie is haalbaar”, aldus Atif.

Door de overwinning op Nieuwkoop, dat nu zes punten achter nummer vier Lugdunum staat, hebben de Leidenaren een gat geslagen ten opzichte van de nummers vijf en zes. Nummer drie Sporting Leiden staat net als Lugdunum op 40 punten. De strijd om de nacompetitie zal in de laatste drie speelrondes dus ongekend spannend gaan worden voor de Leidse ploegen.

Lugdunum – Nieuwkoop 2-0 (1-0) 44. O. Isitir 1-0, 84. Boukhidous 2-0. Scheidsrechter: Jager. Toeschouwers: 100.

Basisopstelling Lugdunum: Loozen, C. Isitir, Dijkhuizen, H. de Cler, Atif, O. Isitir, Thong, Blazquez, Boukhidous, Absalem, Aalbers.

Foto’s: met dank aan G. du Prie