Derde klasse A hoog (zondag)-,,Het is jammer dat we de 1-2 voorsprong in de laatste fase nog verspeelden”, vertelt trainer Huib van Oostrom Soede. ,,Maar ook dat is onderdeel van het leerproces van deze jonge groep. Veel belangrijker is dat die jonge gasten een podium hebben waarop ze zich kunnen laten zien. Iedereen die bij de wedstrijd was, zelf voetballend of niet, kan terug kijken op een hele leuke middag voetbal.”

Het mag inmiddels geen onbekend gegeven meer zijn dat de zondagtak van Voorschoten’97 voor de jongeren een voorportaal kan zijn voor het nu nog in de tweede klasse spelend zaterdagteam. Ook tegen Slikkerveer lieten weer een paar ‘jonkies’ hun neus zien. ,,Zo’n Tom Rijpsma, normaal spelend in de A2 voetbalde voor het eerst mee en hoe! Fris, zonder schroom en altijd vooruit denkend. Het was puur genieten dat zo’n speler op de deur klopt. Dat geldt ook voor een jongen als Lars Beelen. Zeker, door hun onervarenheid laten we wel eens steken vallen waar bijvoorbeeld het eerste doelpunt uit viel. Op zulke momenten moeten de oudere sterkhouders opstaan. Dat deden ze in deze pot minder en daar heb ik ze in de rust ook op gewezen. We speelden op een gegeven moment met vier jongens die nog geen twintig zijn en dan zou de meer ervaren garde hen bij de hand moeten nemen. Dat gebeurde overigens wel in de tweede helft.”

Vervolgend: ,,Ondanks de  2-2 was ik content over de spirit en het enthousiasme van de groep. Het zijn allemaal Voorschotense jongens die lekker willen voetballen. Je ziet het aan Jorin van der Born; aan het begin nog A2 of A3 junior en inmiddels heeft hij een vaste stek achterin. Dat is nou typerend voor wat de vereniging, en ik ook zeker, wil met de zondagselectie. Volgende week staat IJsselmonde op het programma. We gaan eens kijken waar het elftal staat tegen zo’n sterke tegenstander.”

Doelpunten Voorschoten’97: Van der Veldt, Rijpsma.

Foto’s: Luuk Oerlemans