HomeZaterdagDerde klasseRuben de Bruin (Zwammerdam): ,,Hard gewerkt, maar geen punten!”

Ruben de Bruin (Zwammerdam): ,,Hard gewerkt, maar geen punten!”

-

Derde klasse A (zaterdag)- ,,Het zat er deze middag tegen het hoger geplaatste Nieuwkoop weer niet in nadat we eerder dit seizoen uit al kansloos met 4-0 hadden verloren. Nu lagen we als teams wat dichter bij elkaar, hadden we in de eerste helft wel moeite met hun opkomende verdedigers, maar konden we het lichte overwicht in de tweede helft niet omzetten in grote doelkansen. En zo stond de eindstand van 1-2 op het scorebord in een pot voetbal waar de scheidsrechter naar beide kanten toe niet altijd even helder floot”, aldus Ruben de Bruin de robuuste Zwammerdam-verdediger.

Waar het vorig jaar uit de tweede klasse gedegradeerde Nieuwkoop op een vijfde plek stond met 31 uit 20 nam de thuisploeg Zwammerdam met 22 uit 20 een elfde plek in. Die was zeker te danken, in positief opzicht, aan de reeks van de laatste vier wedstrijden (drie keer winst, eenmaal gelijk, GB). Maar dat leek al na drie minuten als sneeuw voor de zon te verdwijnen, toen doelman Emiel Samsom de bal te laat wegschoot. En op een ‘Onana-achtige wijze’ verdween de bal via Nieuwkoop-aanvaller Boy Vonk in het Zwammerdam-doel, 0-1.

De Bruin: ,,Even later zag Koen Woudenberg zijn inzet op de paal uiteen spatten. Maar daar bleef het bij voor ons want de opkomende Nieuwkoopse verdedigers konden we niet goed opvangen. We zaten gewoon niet lekker in de wedstrijd en daar wil ik zeker de positiewisselingen in onze verdediging niet aan verbinden. En als je dan na een half uur spelen een onterechte strafschop tegen krijgt, die ze ook benutten, dan is het echt balen. En ik kan je verzekeren dat iedereen bij Zwammerdam bij het balcontact het verschil tussen de buik en de onderarm van onze medespeler Olé Jansze wel weet.”

Was het een goedmakertje, niemand weet het, maar even later legde de man in het zwart de bal voor de thuisploeg ook op de strafschopstip. Zwammerdam-spits Jordi de Groot werd in de zestien omver gelopen. ,,En dat buitenkansje moet je Woudenberg niet geven dus die strafschop roste hij er lekker in, 1-2. Maar reken maar dat er bij ons in de rust is gesproken over het opvangen van hun verdedigers en dat werkte in de tweede helft veel beter”, aldus De Bruin.

De thuisploeg had in de tweede helft een licht overwicht en het beste van het spel. De Bruin: ,,Maar halverwege de tweede helft had de scheidsrechter de bal ook weer bij ons op de stip kunnen leggen toen hun maker van het tweede doelpunt bij ons in de zestien onderuit werd gehaald zonder dat er een bal in de buurt was. Maar hij liet gelukkig voor ons gewoon doorspelen. Jammer dat Tim Kramer in die tweede helft twee schotkansen niet kon verzilveren. En zo bleef het uiteindelijk bij 1-2. Het was een typisch middenveldduel waar zelfs een bij ons extra ingezette aanvaller voor een verdediger niets aan kon veranderen. We hebben hard gewerkt, maar het zat er echt niet in deze middag”, aldus de realistisch analyserende Zwammerdam-verdediger.

Zo bleef Zwammerdam met deze 1-2 nederlaag op een elfde plek staan met 22 uit 21 (37-46) en steeg tegenstander Nieuwkoop naar plek vier met 34 uit 21 (44-32). Komende week is het lager geplaatste NSV’46 uit de tegenstander waar eerder thuis 3-3 tegen werd gespeeld. De Bruin: ,,Maar met vijf punten voor op nummer twaalf een mooie tegenstander om verder uit te lopen en ons veilig te spelen in deze derde klasse A met nog vijf wedstrijden te gaan.”

Zwammerdam – Nieuwkoop 1-2 (1-2). 3. Vonk 0-1, 31. Boer 0-2, 39. Woudenberg 1-2.

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, De Bruin, Jansze, L. Kremer, T. Kremer, Peters, Van den Berg, Woudenberg, De Groot, Kramer en Bons.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters