Derde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest heeft geen vervolg kunnen geven aan de 3-1 zege op Gouda van vorige week. In en tegen Aarlanderveen werd met 5-2 verloren. De ploeg van Nico van der Salm bleef op de voorlaatste plaats staan en zag de concurrenten, op Oudewater na, ook verliezen.

Toch zat er meer in voor de bezoekers, zo meende de trainer. Van der Salm: ,,Ik ga niet zeggen dat we hadden moeten winnen, maar het had zeker wel anders kunnen lopen. We speelden in de eerste twintig minuten goed voetbal en kregen de nodige kansen. Helaas scoorden we weer niet en dat probleem is al vaker aangekaart. Daarna kregen zij drie kansen en het was drie keer raak. Aarlanderveen was dodelijk effectief, wij dus niet.”

FC Oegstgeest legde zich nog niet neer na de achterstand, maar had uiteraard wel een tik te verwerken gekregen. De thuisploeg maakte voor de pauze het kwartet aan doelpunten nog vol, voordat Mario Gianfiglio eindelijk het net vond voor de ploeg die zeker niet ondersteboven werd gespeeld door de hoogvlieger.

,,Aarlanderveen is zeker een goede ploeg en er lopen handige spelers rond, maar wanneer je de wedstrijd zag dan was de 4-1 tussenstand eigenlijk onbegrijpelijk. Ook na de rust begonnen we aardig, maar ja zij waren toch weer effectiever en zo werd het 5-1. Jelle van Aarle maakte er nog wel 5-2 van, maar we waren niet meer bij machte om dichterbij te komen. Gelukkig hebben we wel getracht tegenstand te blijven bieden, want na de 4-0 was er ook wat vrees voor een forse nederlaag. Het is jammer dat we teveel kansen nodig hebben en dat zal zeker anders moeten. Het gaat natuurlijk niet expres, maar het is wel lastig coachen zo. Over de inzet en de ware wil heb ik niets te klagen en we houden vertrouwen dat het tij gaat keren. Wel is het zo dat de middenmoot al aardig weg is gelopen. Winst bij Blauw Zwart is volgende week wel nodig om een gaatje met hen te slaan en om weer wat ploegen in de buurt te krijgen.”

Overigens zat het de FC ook niet mee. Sterkhouder Bas Nieuwenburg ontbrak en Bob den Hollander viel al rap geblesseerd uit. Dat neemt niet weg dat de wedstrijd zomaar een andere wending had kunnen krijgen. Maar als en maar tellen niet.

Opstelling FC Oegstgeest: Zandbergen, P.Franken, Solleveld, M.Polet, Lichtenbeld, Den Hollander (Groeneveld), Gianfiglio, Boerma (Van Aarle), Van Gent (van Moorsel), Van Vliet, De Bruijn.

Foto’s: met dank aan Paul Lichtenbeld (lichtenbeldfoto.nl)