Derde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest ging zaterdag op bezoek bij Be Fair op zoek naar de eerste zege van het seizoen, maar de Voscuyl-bewoners wisten ook in de zevende wedstrijd niet tot winst te komen. Door de 3-0 nederlaag blijft de formatie van Nico van der Salm de hekkensluiter in de derde klasse A. Volgende week krijgt FC Oegstgeest de kans om van de vermaledijde rode lantaarn af te komen want dan treft het FC Oudewater, dat tot nu toe 1 punt meer dan de Oegstgeestenaren verzamelde.

Be Fair, dat sterker is dan de stand op de ranglijst doet vermoeden, begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Daarvoor was wel de hulp van de FC Oegstgeest-defensie voor nodig, want de Waddinxveense aanvaller mocht volledig ongehinderd binnen koppen. Na deze goal bleef de thuisploeg het beste van het spel houden en loerden de bezoekers via counters op een doelpunt.

FC Oegstgeest kreeg enkele 100%-kansen op een goal, maar deze grote mogelijkheden waren aan Wouter de Bruyn, Daniël van Vliet en Melvin van Gent niet besteed. In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd, de thuisploeg drong aan, FC Oegstgeest bleef hopen op de tegenaanval. Nadat De Bruijn opnieuw verzuimde om te scoren, sloegen de bezoekers wel toe. Op het randje van buitenspel verschenen de gastheren vrij voor FC Oegstgeest-keeper Mitchell Zandbergen, die kansloos werd gelaten (2-0). Vlak voor tijd wist Be Fair ook nog de 3-0 aan te tekenen.

FC Oegstgeest- verdediger Ruben Groeneveld na afloop van de wedstrijd: ,,Er zat vandaag voor ons gevoel meer in, maar we staan wel weer zonder resultaat. Onze trainer had ons goed voorbereid op hun speelwijze, maar dan moeten we wel onze kansen benutten.”

Het scorend vermogen van FC Oegstgeest begint inderdaad problematische vormen aan te nemen. De Oegstgeestenaren scoorden tot nu slechts 7 keer uit evenzovele wedstrijden. Vervolgend: ,,De wedstrijd tegen FC Oudewater wordt nu al een soort do-or-die wedstrijd voor ons. We moeten winnen om de aansluiting met de andere ploegen te houden. We zullen er zaterdag alles aan moeten doen om de drie punten te pakken, want zolang zonder overwinning gaat dan op een gegeven moment ook in de koppies zitten’’, aldus de verdediger tot besluit.

Van der Salm: ,,Ik heb joekels van kansen gezien voor mijn ploeg. Tja, dan doe je jezelf dus tekort door niet te scoren. Ik was echt niet zo onder de indruk van de tegenstander, maar wanneer je ze zelf niet maakt dan wordt het lastig. De wedstrijd tegen Oudewater is omgezet en we spelen daar (reden: jubileum, red.). Dat wordt nu al een hele belangrijke pot voor ons. Het wordt tijd voor een beloning.”

Be Fair – FC Oegstgeest 3-0(1-0).

Opstelling FC Oegstgeest:: Zandbergen, Polet, Groeneveld ,Smallenbroek, Nieuwenburg, Franken, Lichtenbeld (46. Bakker), Boerma, de Bruijn(70. Noordhuis), Van Vliet, Van Gent.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl